Zanimivosti

Vnesite barve jeseni tudi v svoje stanovanje

Z. F.
22. 10. 2018, 21.15
Deli članek:

Oranžna, rdeča, rjava … Če bi morali z barvami opisati jesen, bi lahko govorili o paleti, ki ji ni videti konca. Odenite dom v jesen!

Dreamstime
oranžna kuhinja

Če bi dom opremljali po letnih časih, bi bila jesen zagotovo najprimernejši letni čas – v vaš dom namreč vnese razkošje barv, ki narekujejo vedrino, toplino, a hkrati tudi mir in spokojnost. Ne glede na to, da jesen nakazuje zaključevanje življenjskega cikla, se v barvah skrivata energija in optimizem.

Sočno oranžna

Oranžno obarvano listje, buče, kaki, pomaranče … To je zagotovo optimistična barva, ki je še kako primerna za kratke, sive dneve, ki prihajajo z zimo. Če boste v prostor vnesli nekaj oranžne barve, bo deloval izjemno toplo in domačno. Oranžna je primerna za kuhinje in dnevne sobe. Nikar ne pozabite na oranžne dodatke v kopalnici, ki vas bodo že navsezgodaj prijetno prebudili.

Dreamstime
oranžna dnevna soba

Barvne kombinacije

Oranžna se odlično ujema s številnimi drugimi barvami v vašem prostoru. Lično dopolnjuje belo, prav tako jo lahko postavite ob bok lesnim odtenkom. Oblikovalci sicer vztrajajo pri kombinaciji bele in oranžne. A nikar ne pretiravajte, modne smernice narekujejo minimalizem. Tako bo v beli sobi dovolj le ena oranžna stena ali le en detajl, ki bo prostor popestril. Oranžna se odlično sklada tudi z zemeljskimi toni. Če želite pridih orienta, oranžno kombinirajte s temno rjavo, a pri tem ne pozabite na detajle, ki se igrajo z odtenki oranžne, rdeče in zlate. Tudi tu sicer velja zmernost, saj je vsak poseg hitro lahko preveč. Nič ne bo narobe, če boste oranžno steno kombinirali s sivo preprogo in nanjo postavili temno rjavo pohištvo. Pazite le, da bo preproga čim bolj nevtralno siva in ne preveč pisana.

Oranžna v kuhinji?

Če se ozremo po trenutnih trendih, so kuhinje pogosto čistih in ravnih oblik, nevsiljivih barv, med katerimi prevladuje bela – v kombinaciji s sivo, črno bakreno in le tu in tam z dodatkom lesa. Omislite si oranžne krožnike, lonce, krpe in druge dodatke v oranžni barvi, ki bodo lično popestrili vašo kuhinjo.