Top flop tedna

Pijan razgrajal, uriniral in plezal po avtu

S.S.
22. 10. 2018, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 V Slovenskih Konjicah so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, od koder so tatovi odnesli sef z zlatnino in zbirateljskimi kovanci.

9 V Goričici pri Šentjurju je nekdo vlomil v ribiški dom. Pogrešajo pet kosilnic, varilni stroj, motorno žago in izvenkrmni motor za čoln.

8 V Izoli je mestni redar ustavil 13-letnega otroka, ki je brez vozniškega dovoljenja vozil moped. Sledilo je poročilo na center za socialno delo, mama pa je prejela plačilni nalog.

7 Na Ljubečni je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je več kosov zlatnine in pobral denar iz otroškega hranilnika.

6 V Trbovljah so policisti posredovali v gostinskem lokalu, kjer se je 41-letniku »snelo«, ker mu osebje ni hotelo postreči z alkoholom. Ker s kršitvami ni prenehal niti ob prihodu policistov na kraj, so ga pridržali. Med postopkom so mu zasegli še vžigalnik v obliki pištole, s katerim je možakar dodatno vznemirjal goste. Sledil je obdolžilni predlog.

5 Na avtobusni postaji v Domžalah so policisti razstrelili »sumljiv kovček« in ugotovili, da je šlo za lažni preplah, saj je bil prazen.

4 V Kopru se je domačin pripeljal z motorjem pred blok, ko se je poleg njega ustavil voznik avtomobila in začel kričati nanj ter ga zmerjati, češ da ni pravilno ustavil. Voznik je nato izstopil iz avtomobila, motorista prijel za vrat, sedel nazaj v avto, parkiral in odšel v sosednji blok. Po izsleditvi so mu policisti izrekli globo zaradi kršitev javnega reda in miru.

3 V Divači je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je različno orodje iz kotlovnice in z njim na silo odprl še vhodna vrata. Pregledal je vse prostore in ukradel tri grafike slikarja Mihe Maleša, vredne približno 1500 evrov.

2 Pred eno od trgovin v Izoli se je ženska slekla, kričala in vznemirjala mimoidoče. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

1 Ljubljančanka je policistom prijavila, da voznik mercedesa na Viču pijan razgraja, urinira po parkirišču in pleza po tujem vozilu. Ob prihodu patrulje se je možakar že odpeljal, a so ga policisti kmalu izsledili in mu pod nos pomolili alkotest, ki je pokazal, da je za volan res sedel pijan (0,83 mg/l). Sedeminsedemdesetletniku so izdali plačilni nalog, najbrž pa ga bo doletela še ovadba zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.