Spremljajte navijače, ne tekme

VIDEO: V živo! Tako na slovanskem derbiju slavijo in jočejo eni in drugi

M.V.; S.R.
7. 7. 2018, 20.18
Posodobljeno: 7. 7. 2018, 20.44
Deli članek:

Temperature na Hrvaškem in v Rusiji presegajo vrelišče, začel se je namreč četrtfinalni obračun svetovnega prvenstva v nogometu med Hrvaško in Rusijo.

YouTube
Na dveh bregovih.

Obe reprezentanci sta se med najboljših osem uvrstili po dramatičnih končnicah v osmini finala. Rusi so brez dvoma sneli večji skalp, saj so domov poslali večkratne evropske (1964, 2008, 2012) in svetovne prvake (2010) Špance, medtem ko so se Hrvati presenetljivo namučili z Danci in izjemnim vratarjem Kasperjem Schmeichlom. Kdo bo spisal zgodovino? Se bodo Hrvati po letu 1998 znova uvrstili med četverico ali pa bo to prvič po razpadu Sovjetske zveze uspelo Rusom? 

Slovanski derbi poteka na stadionu Fišt v priljubljenem črnomorskem letovišču Soči, ki sprejme 48.500 gledalcev. Kljub prednosti domačega terena, nogometni evforiji in tresočim tribunam so favoriti v tej tekmi naši južni sosedi. Hrvati imajo letos v Rusiji res dobro uigrano zvezdniško zasedbo, ki je sposobna ponoviti, in z nekaj sreče celo preseči kolosalni uspeh bronaste generacije 98'. Ji bo uspelo?

Na spodnjem prenosu si na razdeljenem zaslonu sicer ne morete ogledati tega epskega obračuna, lahko pa si v živo ogledate navijače enih in drugih, morebitno slavje ob zadetkih svojih omiljenih herojev, ali pa solze in zlomljena srca ob neusmiljenih potezah njihovih nasprotnikov.

Prvi so po pol ure zajokali hrvaški navijači, ko jim je okroglo usnje z mojstrovino skozi okvir vrat poslal Denis Čerišev. Hrvati so hitro obrisali solzne oči, ruski gol je namreč hitro preluknjal Andrej Kramarić.