RAZVAJAJTE SE

Sladoledne lučke za pravo osvežitev

Z.F. / Novice Svet24
6. 7. 2018, 21.45
Deli članek:

Prihajajoče vroče dni si lahko osvežimo z doma izdelanim sladoledom na palčki, ki mu najrajši rečemo lučka. Mi prisegamo na lučke z dodatkom malin, ananasa in banane ali z okusom metinega čaja. In kateri je vaš najljubši okus?

Dreamstime
Okusne sladoledne lučke bodo poletna ohladitev tako v sivih kot v sončnih dneh.

Čeprav pravega poletja še ni zaznati, saj nas nenehno v slabo voljo spravljajo sivi oblaki in krajevne nevihte, si prikličite poletje vsaj na jedilnik. Osvežite se s preprostimi recepti in pripravite odlične lučke. Priprava vam ne bo vzela veliko časa, otroci pa bodo nad vašim odkritjem in trudim več kot navdušeni, pa tudi odrasli se jim ne bodo mogli upreti.

ANANAS S KOKOSOM

Sestavine za 4 osebe:

1 ananas, 250 ml sladke smetane, 250 ml mandljevega mleka, 10 g kokosove moke

Priprava:

Ananas olupimo in narežemo na majhne kose, ki jih stresemo v poso­do. S paličnim mešalnikom jih zmešamo v gladek sadni pire. Mandljevo mleko zlijemo v poso­do, dodamo sladko smetano, koko­sovo moko in ananasov sadni pire. Vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom v gosto zmes. Pripravljen sladoled damo v modelčke za lučke in nato v zamr­zovalnik. Počakamo, da se lučke str­dijo, nato jih vzamemo iz mo­delčkov in jih po želji prelijemo s teko­čo čokolado.

MALINE Z BANANO

Sestavine za 4 osebe:

100 g malin, 2 banani, 1 kivi, 100 ml vode, 1 žlica pomarančnega soka, 1 žlica javorjevega sirupa

Priprava:

Banani olupimo in narežemo na tanke kolobarje, maline operemo, ki­vi pa olupimo in narežemo na trikotni­ke. V posodi s paličnim mešalnikom zmešamo narezani banani, dodamo maline, žlico pomarančnega soka, žlico javorjevega sirupa in 100 mililitrov vo­de. Vse skupaj mešamo toliko časa, da dobimo gladek sadni pire. Plastične modelčke napolnimo do polovice s sadnim pirejem, nato na stranice modelčka za lučke položi­mo narezan kivi in na polovico na­rezane maline. V modelček dolijemo sadni pire. Pripravljene modelčke za lučke damo v zamrzovalnik za približno štiri ure in počakamo, da se zmes strdi.