Mobilna verzija
06:41 23. september 2018

Čas je za užitke na domačem vrtu

Novice Svet24
Z.F. / Novice Svet24
0

Kakor hitro postane dovolj toplo, se preselimo na vrt, teraso, balkon. Preživljanje časa na prostem je nepogrešljivi del toplih mesecev. Da bodo zunanji prostori prijetni za bivanje, morajo biti lepo opremljeni z vrtnim pohištvom.

vrtno pohištvo

Izberite kakovostne materiale, da boste s pohištvom dolgo zadovoljni. Foto: Arhiv časopisa Novice Svet24

Za vsak zunanji kotiček, tudi če je še tako majhen, se najde primerno pohištvo, da vam je lahko udobno. Spremenite svoj vrt ali balkon v prostor, kjer se boste dobro počutili in z užitkom preživljali prosti čas! 

Pri izbiranju vrtnega pohištva se boste odločali med različnimi materiali, kot so les, ratan, umetni ratan, kovina, plastika. Priporočamo vam le, da kupite kakovostno pohištvo, ker ga je tako laže vzdrževati in ima daljšo življenjsko dobo.

leseno

Lesena sedežna garnitura v obliki črke U je primerna za veselo druženje na domačem vrtu. Foto: Dreamstime

Leseno pohištvo

Če se boste odločili za leseno vrtno pohištvo, izberite tako, ki je odporno proti vremenskim vplivom, na primer iz akacije, ki je evropska drevesna vrsta in odlična alternativa tropskemu lesu. Najprimernejše za uporabo zunaj ter najbolj elegantno in trpežno pa je pohištvo iz tikovine (tropski hrast teak). Tikovina je najkvalitetnejša vrsta tropskega lesa za široko uporabo. Že nekaj stoletij je najbolj priljubljena v navtiki, saj kljubuje vsem vremenskim vplivom, tudi snegu in ledu. Terasa ali vrtno pohištvo iz tikovine lahko desetletja služita svojemu namenu, z nespremenjeno trdoto in zanesljivostjo. Pravijo tudi, da tikovina z leti še pridobiva šarm. Barva tikovega lesa prehaja od zlato rjave v zelenkasto rjavo, črno ali bledo sivo.

pohištvo iz ratana

Pohištvo iz ratana se lepo poda prav k vsaki terasi. Foto: Dreamstime

Ratan in umetni ratan

Zaradi svojega naravnega videza deluje pohištvo iz ratana nevsiljivo ter je primerno za moderno ali klasično opremljene notranje in zunanje bivalne prostore.

kovinsko

Vrtna garnitura iz trdega evkaliptovega lesa in kovine je lepa, udobna, z dolgo življenjsko dobo. Priporočamo pa, da jo na začetku vsake sezone premažete z oljem za trdi les in jo tako zaščitite Foto: Dreamstime

Kovinsko pohištvo

Kovinsko vrtno pohištvo je lahko iz litega ali kovanega železa, tudi pohištvo iz nerjavečega jekla si lahko privoščite. Slednje ima dolgo življenjsko dobo, vendar je precej drago. Večina danes dostopnega vrtnega pohištva je sicer izdelana iz aluminija, saj je takšno pohištvo lažje za prenašanje in shranjevanje. Ta lahka, robustna in razmeroma poceni kovina se po navadi proizvede v plasti belega poliestra.

Značke: vrt , vrtno-pohištvo

Vaš prispevek