Nočna drama

FOTO: V trčenju na Prevojah 11 poškodovanih, tudi otrok

S.R.
15. 4. 2018, 12.58
Posodobljeno: 15. 4. 2018, 13.05
Deli članek:

Malo pred polnočjo včeraj je počilo na cesti Domžale-Lukovica v naselju Prevoje pri Šentvidu. V nesreči je bilo poškodovanih kar enajst oseb.

PGD Blagovica
Trčenje na Prevojah.

"Ob 23.23 sta na regionalni cesti Domžale-Lukovica v naselju Prevoje pri Šentvidu, občina Lukovica, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovalo enajst oseb. Oskrbeli so jih reševalci iz NMP Kamnik, Domžale Ljubljana in Celje. Posredovali so gasilci iz PGE Domžale in PGD Lukovica, Prevoje ter Blagovica. Zavarovali so kraj nesreče, odklopili akumulatorje ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovancev," je ponoči poročala uprava za zaščito in reševanje.

Kot je za portal domzalec.si pojasnila Maja Ciperle Adlešič iz Policijske uprave Ljubljana, sta bili v nesreči udeleženi dve vozili, vzrok za nesrečo pa je bilo izsiljevanje prednosti v križišču s strani 26-letnega voznika. 26-letnik je sicer prevažal 4 sopotnike, 27-letni voznik drugega vozila pa kar 5. "Vseh 11 udeležencev je bilo tako v nesreči lažje poškodovanih in z reševalnimi vozili odpeljanih v KC Ljubljana. Policisti so 26-letniku zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog, prav tako je bil plačilni nalog izdan 27-letnemu udeležencu, saj je v vozilu prevažal 6 oseb, hkrati pa otrok ni bil v ustreznem otroškem sedežu," je za portal povedala Ciperle Adlešičeva.