Zgodilo se bo nekaj strašnega

Prihaja apokalipsa: 23. aprila bo konec sveta! Spet!

U.K. / Novice Svet24
14. 4. 2018, 08.00
Deli članek:

Konec aprila se bodo poravnali Sonce, Luna in Jupiter. Po mnenju mnogih naj bi to pomenilo konec sveta.

Arhiv Svet24
Pri Nasi vseskozi trdijo, da je Nibiru samo internetna prevara.

Skupina proučevalcev biblije trdi, da bo 23. aprila konec sveta. Takrat naj bi se na nebu pokazal tudi skrivnostni planet Nibiru, dvignil se bo Antikrist in začela se bo tretja svetovna vojna. Nibiru naj bi naznanil tudi drugi prihod Jezusa Kristusa. Vsi napovedovalci apokalipse si sicer niso prav enotni glede planeta Nibiru. Eni trdijo, da bo popolnoma uničil naš planet, drugi, da bo povzročil katastrofalne potrese, cunamije, izbruhe vulkanov in tako naprej. In seveda ni prvič, da je napovedan prihod tega skrivnostnega planeta.

Se moramo pripraviti na apokalipso?

Nibiru naj bi bil planet na robu našega osončja, ki naj bi v preteklosti že povzročil motnje v orbitah preostalih planetov. Obstoj planeta ni dokazan.

Naše znanje o sončnem sistemu in vesolju na splošno je ne nazadnje dovolj veliko, da so pri Nasi z gotovostjo potrdili, da planet Nibiru v našem osončju ne obstaja. Obstaja sicer majhna možnost, da bi planet prišel iz vesolja zunaj našega osončja, a tudi v tem primeru bi ga zaznali veliko prej, preden bi trčil v Zemljo. Poleg tega poravnava Lune, Sonca in Jupitra ni pretirano nenavadna (zgodi se na vsakih 12 let) in vsaj z znanstvenega stališča nima praktično nobene vrednosti. 

Razkritje 12:1-2

Zagovorniki skorajšnjega konca so povzeli zapis iz knjige Razkritje 12:1-2, v kateri je napisano: »Velik znak se bo pokazal iz nebes: ženska, oblečena v sonce in z Luno pod svojimi nogami ter s krono iz dvanajstih zvezd na glavi. Ona je bila noseča in vpije v bolečini rojevanja.« Ženska naj bi bila astrološko znamenje devica. Zaradi dogodkov po svetu so zagovorniki konca sveta prepričani, med njimi je najglasnejši David Meade, da biblija govori prav o letu 2018 in da se bo 23. aprila letos začel konec. Meade je sicer že večkrat napovedal konec sveta in do zdaj na srečo še nikoli ni imel prav, in upamo lahko, da se moti tudi tokrat. No, po vsej verjetnosti nas lahko svetovni dogodki skrbijo precej bolj kot prihod planeta Nibiru.