ENOSTAVNO, A ODLIČNO

Pisan rojstnodnevni piknik za vse starosti

K. Š.
3. 7. 2019, 12.19
Deli članek:

Vse cvrči in diši po dobrotah z žara, ki jih spremljajo okusne pomake, slastne solate in domač kruh. Zato si privoščite piknik tudi vi!

Arhiv Svet24

Da bo rojstnodnevno doživetje popolno in vse, kar potrebujemo, na dosegu roke, pa se že nekaj dni pred piknikom oborožimo z vsem potrebnim – očistimo žar in kupimo oglje ali zamenjajmo plinsko jeklenko, kupimo dovolj kozarcev in jedilnega pribora, ne pozabimo na plastične sklede in posode, kamor lahko kasneje shranimo tudi ostanke hrane.

arhiv Svet24
miza

Za žar je prostor povsod

Nič ne bo narobe, če boste uporabili posodo s pokrovi in tako obvarovali hrano pred lačnimi osami in drugim nadležnim mrčesom.

Četudi nimate hiše z velikim dvoriščem, kjer bi lahko prirejali piknike, ne dovolite, da bi vam to preprečilo kulinarične užitke na žaru. Dovolj bo, če imate stanovanje z balkonom. Omislite si prenosljiv žar ali pa morda žar za enkratno uporabo, ki ga dobite v vseh bolje založenih trgovinah, in že bo zadišalo po klobasah, zelenjavi in ražnjičih.

Miza, kozarci in krožniki

Da bo razpoloženje zares pravo, poskrbite tudi s primerno dekoracijo. Mizo pogrnite s pisanim namiznim prtičem, ne trudite se poiskati enakih krožnikov in kozarcev, dovolite si barve, naj bo pisano in lahkotno. Da boste imeli s pospravljanjem čim manj dela, si lahko omislite papirnate krožnike različnih barv. Ne pozabite tudi na pisane plastične kozarce za večkratno uporabo. Namesto kozarcev lahko ponudite tudi manjše steklenice, na katere z vodoodpornimi barvami napišete imena. Popestrite jih lahko s pisanimi slamicami.