Zagotovila vam bo boljše življenje

Oglasno sporočilo
2. 7. 2019, 15.48
Posodobljeno: 2. 7. 2019, 15.50
Deli članek:

Nova toplotna črpalka ADAPT, tipa zrak- voda, je ena najtišjih toplotnih črpalk na tržišču. Neslišna notranja enota ji omogoča, da je tišja od delovanja računalnika. Ne emitira nobenih zvokov, ne moti okolice in se zlije z njo. Njena izjemna učinkovitost in inteligentno prilagajanje sta pripomogla k preboju na prvo mesto po sezonski učinkovitosti v Evropi (BAFA lista).

Zunanja enota Adapt toplotne črpalke

Kronoterm za prijetno in toplo bivanje v vaših domovih skrbi že od leta 7976, ko so razvili prvo sanitarno toplotno črpalko v Sloveniji. Po dobrih 40 letih soz veliko vloženega truda, ljubezni in znanja predstavili najvarčnejšo evropsko toplotno črpalko, ki jo v koraku z moderno vizijo in jo z aplikacijo povežete z vašim pametnim telefonom. Da njihovo znanje res presega meje, so dokazali že z najmočnejšo toplotno črpalko v Sloveniji, ki ogreva nasad najbolj znanega slovenskega paradižnika,je pojasnil Bogdan Kronovšek, direktor podjetja Kronoterm, večkratne regijske gazele je pojasnil: »Vedeli smo, da zgolj evolucija ne bo dovolj, zato smo znanje in zavedanje povezali z različnimi strokovnjaki, uporabniki, monterji, prevozniki, projektanti, arhitekti in serviserji, da bi našli točno to, kar potrebujete v vašem domu.«

Predstavitev nove toplotne črpalke Kronoterm direktor Bogan Kronovšek in povezovalka Bernarda Žarn

Fenomenalen uspeh Slovencev

Nova toplotna črpalka ADAPT je v primerjavi s toplotnimi črpalkami na seznamu nemškega zveznega urada za gospodarstvo in nadzor izvoza (BAFA) med 7.776 črpalkami zasedla prvo mesto. »To je fenomenalen uspeh naše razvojne ekipe in celotnega Kronoterma. S tem smo Slovenci postali eni vodilnih pri razvoju toplotnih črpalk v EU,« je na uspeh ponosen Bogdan Kronovšek. Izredno visoka sezonska učinkovitost in prilagodljivost pri talenm in pri radiatorskem ogrevanju predstavlja nepremagljivo varčnost.

Nova toplotna črpalka Adapt, Kronoterm

Koliko boste privarčevali?

V podjetju Kronoterm pojasnjujejo, da boste z njihovo toplotno črpalko v 15 letih privarčevali 26.000 €, ali za nov družinski avto, če zdaj uporabljate kurilno olje, do 75.000 € ob zamenjavi zemeljskega plina, do 73.000€ ob zamenjavi peletne peči, do 74.000€ ob zamenjavi daljinskega ogrevanja ter do 32.000 € ob zamenjavi infra panelov. Nov in varčen ogrevalni sistem kot toplotni vir uporablja energijo zunanjega zraka.

Postavitev notranje enote Adapt toplotne črpalke Kronoterm

V sožitju z naravo

Posebno pozornost so namenili tudi skrbi za okolje, zato so uporabili okolju prijazne elemente, ki se prijetno zlijejo z okolico, in novo hladiva, kije lažje razgradljivo in posledično zmanjša vpliv na toplogredne izpuste. »Uporabili smo popolnoma novo hladiva R452b, ki ne škoduje ozonu in ima kar 67 % nižji ogljični odtis od obstoječih hladiv. Nova generacija okolju prijaznih toplotnih črpalk je tako edina, ki ob varčni uporabi zagotavlja tudi učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije,« je na nov mejnik ponosen direktor Kronoterma. Novo zvočno izolirano ohišje v vseh pogojih in prostorih zagotavlja izredno tiho, skoraj neslišno delovanje, ki je 5-krat tišje od ostalih toplotnih črpalk na tržišču.

Predstavitev montaže nove toplotne črpalke Adapt

Uporaba lastne inteligence

Enostavno upravljanje na daljavo tako, da toplotno črpalko z mobilno aplikacijo Cloud.Kronoterm lahko spremljate vedno in povsod. Želeno temperaturo lahko nastavite pred prihodom domov, se izognete obiskom serviserjev, saj bodo večino napak odpravili na daljavo. In če napake ne boste opazili, vas bo na nepravilno delovanje opozorila naprava kar sama. V podjetju Kronoterm zatrjujejo tudi, da ročno popisovanje porabe in stroškov ni več potrebno, saj lahko vse, tudi proizvedeno toploto ter njeno učinkovit pregledno spremljate preko aplikacije.

Državni sekretar Bojan Kumer in direktor Kronoterma Bogdan Kronovšek

Varčna na vsakem koraku

Umetna inteligenca bo na podlagi pridobljenega znanja delovanje prilagajala glede na vremenske napovedi ter celo glede na vaše potrebe in potrebe objekta. Tako boste z njo dosegali do 30 % višjo učinkovitost. Z vami bo preživela več časa, vi pa boste ob tem še dodatno privarčevali. Tudi na prostoru, saj se bo zadovoljila z 0,5m2 veliko kotlovnico. Skrajšali so čas montaže na en dan, tako da bodo vašo novo življenjsko sopotnico hitro pripravili na vstop v vaš dom. Zaradi enostavnega in hitrega zagona se boste lahko ogrevali še isti dan, zagotavljajo v podjetju Kronoterm.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji: