Izbira lokacije

Če imate dovolj veliko teraso, si lahko piknik privoščite kar tam, sicer pa košaro za piknik in odejo pod roko pa na bližnji travnik. Izberite lokacijo, ki ni preblizu vode, saj boste sicer obkroženi s komarji; previdno pa tudi s kurjenjem v naravi, saj to ni dovoljeno povsod. Če ste večja družba, je bolje, da piknik prostor najamete.

Trik za hlajenje pijače

Če vam v hladilni torbi zmanjka prostora, si lahko pomagate tako, da vedro napolnite s hladno vodo – če imate možnost, tudi s kockami ledu – in dodajte žličko soli. Reakcija soli z vodo bo pri hlajenju pijače učinkovitejša.

Pozor pri hrani!

Da se vam hrana ne bo pokvarila, poskrbite za pravilno shranjevanje. Ne pozabite, da je hrana ob vročini uporabna manj časa, zato hladno hrano hranite pri temperaturi do sedem stopinj.

Sestava menija

Vas zanima, kaj na pikniku ne sme manjkati? Seveda se vse začne in konča pri izvrstnem mesu na žaru. Kar se tiče mesnih izdelkov izbira navadno ni težka: čevapčiči, ražnjiči, pleskavice, hrenovke, perutnina. Z naštetim navadno ne morete zgrešiti, vsakega po malo, seveda pa lahko določeno stvar tudi izpustite ali pa prilagodite željam gostov. Kaj pa količine? Pri povprečnemu odraslemu človeku in pod pogojem da bomo na pikniku stregli tudi priloge (solata, zelenjava, pečen krompir ...) naj bi bilo med 350 in 500g več kot dovolj. Poskrbite tudi, da bo imelo meso poseben okus, ki bo navdušil vaše goste. Zato ga prej ustrezno marinirajte in mu dodajte fantastičen okus.

Kruh

Naj bodo to sveže žemljice, francoske bagetke, ali tortiljice, ki jih napolnimo z zanimivimi, svežimi in slastnimi sestavinami, kot npr. hladen piščanec, pečeni rakci, pečen puran, pečena šunka, kuhana jajčka, olive... Kruh je vedno najbolj primerna osnova za piknik prigrizke.

Tudi siri so zaželeni

Sir je prav tako nepogrešljiv za piknike v naravi. Je zelo primeren za pakiranje v košarice, ne glede ali izberemo trde ali mehke sire, kot npr. brie, ki se lepo ujema s svežim in suhim sadjem. Siri za mazanje so lahko tudi dobra osnova za razne omakice, v katere lahko namakamo sveže narezano zelenjavo. Ob tem vedno priskočita na pomoč tudi kečap Zvezda in majoneza Zvezda, ki sta zares pravi zvezdi vsakega dobrega piknika.

Za piko na i: sveže sadje

Zaključite piknik s pripravljenim svežim sadjem, ki ga lahko shranite v plastičnih posodicah, kot so recimo jagode ali grozdje. Piknik košarico lahko napolnite tudi s sadnimi solatami ali suhim sadjem kot so suhe fige, marelice, slive, ki jim dodate še malo lešnikov, mandljev, orehov ali drugih oreščkov. Tako pa lahko z malce domišljije sadje postrežete tudi vašim gostom.

piknik. hrana3
Arhiv
Nabodalca naj bodo sočna