Pod njim se je vnela postelja

80-letnik v Vinskem vrhu zaspal s cigareto in umrl

J.P.
3. 7. 2019, 12.04
Posodobljeno: 3. 7. 2019, 12.09
Deli članek:

Sin ga je skušal rešiti, a je bil dim pregost, da bi lahko prišel do njega.

Profimedia
Kriminalisti domnevajo, da je pokojni v postelji zaspal s prižgano cigareto (fotografija je simbolična).

Včeraj nekaj pred 19. uro so v Vinskem vrhu plameni zajeli stanovanjsko hišo – kot so bili obveščeni policisti mariborske policijske uprave, naj bi se v njej nahajal starejši moški.

V požaru je nastalo za okoli 3000 evrov materialne škode.

Gasilci so požar omejili na spalnico, iz nje pa odnesli neodzivnega 80-letnika. Reševalci so ga na kraju oživljali, a je moški zaradi zadušitve s plinom kljub temu umrl. Mrtvoglednica na truplu sicer ni našla znakov nasilja, zaradi ugotovitve točnega vzroka smrti pa je odredila sanitarno obdukcijo.

Pokojnega je iz goreče sobe še pred prihodom gasilcem skušal rešiti njegov 55-letni sin, a je bil plin pregost in premočan. Pri tem se je nadihal dima, zaradi česar so ga prepeljali v ormoški zdravstveni dom, od tam pa v ptujsko splošno bolnišnico. Tam so ga že odpustili v domačo oskrbo.

Kadil v postelji?

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, je bil pokojni strastni kadilec, ki je zaradi slabšega zdravstvenega stanja večkrat kadil v postelji. Zato domnevajo, da je s prižgano cigareto zaspal v postelji, ki se je med spanjem vnela. "Na podlagi teh ugotovitev kriminalisti tujo krivdo za požar in smrt izključujejo. Po opravljeni sanitarni obdukciji bodo s poročilom seznanili pristojno državno tožilstvo," so sporočili.