Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste si na prelep, sončen dan, ob vonju sveže pokošene trave, v zadnjem trenutku zaželeli druženja s prijatelji in sprostitve. Ker organizacija piknika ni odvisna le od lepega vremena in časovne razpoložljivosti vaših prijateljev, temveč tudi od izbire prostora in številnih pripomočkov, je organizacija piknika v zadnjem trenutku pravzaprav precej zapletena.

Za popoln piknik namreč potrebujete okusno in raznovrstno hrano, začimbe in omake za vas in vaše goste, osvežilno pijačo, pa tudi kozarce, krožnike, pribor, papirnate brisače, vreče za smeti, navsezadnje pa tudi žar in pripomočke za žar.

Ste vedeli, da lahko z malo truda in iznajdljivosti pripravite piknik tudi v zadnjem trenutku?

Večino naštetih pripomočkov lahko namreč najdete kar v domači kuhinji in shrambi, za tistih nekaj, ki vam jih bo primanjkovalo, pa lahko zaprosite kar sosede, prijatelje ali pa hitro odhitite v najbližjo trgovino.

piknik3
Arhiv
Privoščite si številne dobrote na žaru.

Pomembna je izbira kakovostnega mesa za žar, pravilno temperiranje tega na sobni temperaturi, slednjega pa moramo tudi skrbno shraniti v posebno posodo, s čimer poskrbimo za njegovo sočnost.