Zanimivosti

Poletna turneja z opicami?

Oglasno sporočilo
3. 7. 2019, 11.14
Posodobljeno: 3. 7. 2019, 11.42
Deli članek:

‘Opičja turneja’ in odkrivanje njihovih življenjskih navad bi zlahka bila izvedena na kakšnem od eksotičnih otokov ali v kaki eksotični deželi, še zlasti v tem poletnem obdobju.

Ena od opic, ali bolje rečeno kar tri, so nas navdušile s serijo različnih priprav koktejlov, ki smo jih lahko okusili na slovenskih tleh. Kako zelo aktualno v mesecu, ko so mediji preplavljeni z različnostjo, smo tudi v naši Sloveniji lahko od blizu spoznavali različnost priprave in uporabe sestavin za tisti perfekten poletni ali vsakdanji koktejl.

In kje so te opice?

Tudi to smo spraševali ambasadorja priljubljene škotske znamke viskijev Ansisa Ancovsa simpatičnega Litvanca, ki je s strogim očesom bedel nad organizacijo tekmovanja MONKEY TOUR, skupaj s preostalimi člani komisije. Da se koktejli z viskijem lahko pijejo skozi vse poletje, so navzoči odkrivali z mladimi mešalci koktejlov, ki so se morali pomeriti v številnih izzivih.

Promocijsko gradivo
Amadej Komar, zmagovalec.

Spretnostna preizkušnja med ljubljanskimi arkadami v baru Arkade, do morske osvežitve v lokalu Coco Café v Portorožu, kjer so potekali predizbori mojstrov ustvarjanja odličnih koktejlov.Druženje in spoznavanje, kako se priljubljeni škotski viski lahko zlije s sestavinami za ustvarjanje popolnega koktejla, pa se je zaključilo v Mariboru, v tamkajšnjemklubu Niagara, kjer so se med seboj pomerili izbrani superfinalisti.

Promocijsko gradivo
Kevin Kos, drugo mesto.

Tekmovalci so si nadeli zanimiva igriva imena barov in ob spretnem mešanju ponudili tudi šov program, številne dodatke, s katerimi so morali ob izbranem budžetu nagovoriti čim več gostov, s svojim pripravljenim koktejlom, kar je bilo tudi ključno za izbor najboljšega. In tovrstno kreativno mojstrstvo so najbolje izkazali Amadej Komar, Kevin Kos in Mitja Kralj, ki so se v superfinalu potegovali za končno zmago, ki jo je kot pravo opico dobro zgrabil in osvojil zmagovalec Amadej Komar.

Promocijsko gradivo
Mitja Kralj, tretje mesto.

Navdušeni nad energijo in zabavo so organizatorji podelili tudi nagradi Spirit of the Competition, ki jo je prejel Andri Obets, in Social Mokey, ki ga je osvojil Aleksander Malbašić.

Slovensko mednarodna ekipa je na turneji po Sloveniji odkrivala zanimive vtise tako ob preizkušanju nenavadnih kombinacij kot vtisov mimoidočih, ki so bili presenečeni nad mogočnimi okusi in številnimi možnimi različicami, ki jih omogoča tovrstni škotski viski. Pa naj še kdo reče, da se viskija poleti ne pije in da opice ne moremo imeti doma? Zgrabite jo!

Več utrinkov z dogodka preverite v spodnji FOTOGALERIJI >>>