Kaj razkrivajo naša telesa?

FOTO: Preverite, kaj o vas pove oblika ust

pr
15. 1. 2017, 17.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prepričanje, da naše telesne značilnosti razkrivajo različne značajske lastnosti, izhaja iz tradicionalne kitajske medicine, privržence pa ima še danes.

Dreamstime
Kanadska igralka Shay Mitchell ima klasično obliko ustnic.

Oblika ustnic ljudem okrog nas sporoča predvsem, kako strastni smo in kakšni smo v komunikaciji. Splošno prepričanje je, da polnejše ustnice nakazujejo osebo, ki rada uživa, ljudje s tanjšimi ustnicami pa naj bi bili bolj nagnjeni k sebičnosti. Vendar je oblik ustnic veliko več. Poglejmo nekatere.

Klasična oblika

Ne premajhna, ne prevelika, ne preveč polna. Če vaša usta pretirano ne izstopajo, a tudi niso povsem neizrazita, ste verjetno umirjena in uravnotežena oseba.

Kupidova usta

Lastniki močno izražene jamice nad zgornjo ustnico so dobri v komuniciranju. Imajo bujno domišljijo, hitro razmišljajo in so zelo ustvarjalni. Njihova slabost je prenagljenost – ker pogosto kaj rečejo, še preden o povedanem dobro razmislijo, se večkrat znajdejo v zadregi.

Profimedia
Izrazita jamica nad zgornjo ustnico – to so kupidove ustnice, kakršne ima pevka Rihanna.

Hollywoodske ustnice

Ljudje, ki imajo spodnjo in zgornjo ustnico na sredini izrazito izbočeno, so izjemno dobri v nastopanju. Ker hrepenijo po aplavzu, si pogosto izbirajo poklice, kot so voditelj, igralec, učitelj, pri katerih je vsa pozornost usmerjena vanje. So zelo uporni in trmasti, a radi delajo dobro za druge.

Dreamstime
Angelina Jolie ima tako imenovane hollywoodske ustnice. Njena osebnost dobro izraža vse značilnosti ljudi s takšnimi ustnicami.

Usta ljubimcev

Polne zgornje in spodnje ustnice imajo strastni ljudje, ki hlepijo po najrazličnejših avanturah. Pri vsaki stvari, ki se je lotijo, gredo do konca, pogosto celo čez mejo, v skrajnosti. So rojeni uporniki, trmasti in svojeglavi, hkrati pa željni delati dobro za druge.

Dreamstime
Karizmatično igralko Scarlett Johansson krasijo ustnice ljubimcev.

Diamantna usta

Usta v obliki diamanta imajo ljudje, ki jih okolica sprejema z odprtimi rokami. Čeprav so zelo priljubljeni in imajo številne prijatelje, pa so znani po tem, da nikoli niso zares zadovoljni. Ker so precej ambiciozni, iščejo kariero, v kateri se je mogoče ves čas nadgrajevati.

Profimedia
Amanda Seyfried ima tipične diamantne ustnice.

Račka

Ljudje s takšno obliko ust znajo obračati denar. Ker jih poleg tega spremlja sreča, so odlični borzni posredniki, ne glede na to, za kateri poklic se odločijo, pa se znajo vedno dogovoriti za dobro plačo. So vedno veseli, polni energije in videti je, kot da jih nič na svetu ne more spraviti v slabo voljo.

Dreamstime
Najlepši holywoodski nasmeh, ustnice pa v obliki račke – to je Julia Roberts.