Rok za oddajo

Pravočasno pošljite voščilnice in darila

pr
8. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ste že razposlali novoletne voščilnice? Prazniki bodo vsak čas tukaj, zato smo vam pripravili nabor koristnih informacij glede poštnih storitev v Sloveniji.

Profimedia
Samo še jutri lahko na pošto oddate pisma za tujino, če želite, da jih naslovniki prejmejo pred prazniki.

Darila, ki jih želite poslati naslovnikom v Sloveniji, morate na pošto oddati do 20. decembra, če želite, da jih obdarovanci prejmejo do božičnih praznikov.

Zaradi povečanega prometa v predprazničnem času Pošta Slovenije vsem uporabnikom poštnih storitev priporoča, da voščila in darila po pošti pošljejo pravočasno, da bodo še pred prazniki prispeli do naslovnikov. Če boste na koga pozabili ali pa se vam bo mudilo, lahko voščila in pakete pošljete prek Hitre pošte po Sloveniji in Hitre pošte v tujini. Pri paketih seveda velja posebna previdnost, storitev in embalažo namreč izberite ustrezno vsebini pošiljke, da bo vaš obdarovanec darilo prejel nepoškodovano.

Božične in novoletne znamke

Pošta Slovenije je tudi tokrat izdala redne znamke na samolepilnem papirju, kot je to že stalnica za božične in novoletne znamke. Izšle so štiri praznične znamke, dve z božičnima motivoma (nominali B in C) in dve z novoletnima motivoma (nominali A in C). Vsaka znamka je izšla v poli po 50 znamk in v zvežčku.

Kaj pa delovni časi pošt?

Profimedia
Otroci tudi letos lahko pišejo Božičku do 19. decembra 2016 na naslov:

BOŽIČEK

Za pravljičnimi vrati

Poštarja Pavlija 7

2002 Maribor

V soboto, 24. decembra 2016, in v soboto, 31. decembra 2016, bodo poštne poslovalnice obratovale po ustaljenem sobotnem delovnem času. Tiste poslovalnice, ki so ob sobotah zaprte, pa tega dne ne bodo poslovale.

Pisma dobremu možu

Tudi letos lahko otroci pišejo Božičku, ki iz leta v leto dobiva več risbic in pisem otrok. Božičkova pošta, ki so jo v Pošti Slovenije uvedli leta 2010, tako vsako leto v pisanju in dobrih željah povezuje otroke iz vse Slovenije. Lani je Božiček prejel več kot 16.000 pisem in risbic otrok in prav vsakomur je odpisal ter priložil še manjše darilce. Skupaj s Poštarjem Pavlijem in njegovimi prijatelji Božiček tudi letos obljublja, da bodo prav vsi sodelujoči prejeli pravo Božičkovo pismo, v katerem bo seveda tudi letos kakšno presenečenje.