Petdeset odtenkov teme

Od slačenja spodnjih hlačk do zadovoljevanja v dvigalu

D. B.
8. 12. 2016, 11.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Temačna filmska ljubezenska zgodba se bo na velikih platnih nadaljevala z novimi čustvenimi zapleti med bogatim Christianom in romantično Anastasio.

Profimedia

Dve in pol minutni napovednik za nadaljevanje filmske uspešnice z naslovom Petdeset odtenkov teme, ki v naše kinematografe prihaja v začetku februarja, ljubitelje erotičnih prizorov ne bo razočaral. V njem lahko tako vidimo, kako bogataš Christian Grey (Jamie Dornan) svoji ljubici Anastasii Steel (Dakota Johnson) naroči, da si v prestižni restavraciji sleče spodnje hlačke. Christian pa gre nato še korak dlje, ko prikupno rjavolasko z roko zadovolji kar v polnem dvigalu. In medtem ko Ana svojemu ljubimcu postavi pogoje, pod katerimi lahko dasta njunemu razmerju še eno priložnost - brez pravil, brez kazni in brez skrivnosti - nima nobenih težav s seksom pod prho. 

Profimedia
Ana svojemu ljubimcu postavi pogoje, pod katerimi lahko dasta njunemu razmerju še eno priložnost - brez pravil, brez kazni in brez skrivnosti.

Skrivnosti grozijo njunemu razmerju

Kljub temu ima Christian še vedno skrivnosti, ki grozijo njunemu razmerju.

Christianov tekmec Jack Hyde (Eric Johnson) tako v podjetju Seattle Indeppendent Publishing najame Steelovo za osebno asistentko in jo želi zapeljati: »Tvoj fant ima sloves,« jo opozori. »Želiš razmerje nadaljevati? Ali se spoštuješ?« 

Profimedia
»Misliš, da si prva ženska, ki ga želi rešiti,« Ano vpraša Elena (Kim Basinger).

Ana se poleg tega sooči s Christianovo poslovno partnerico, Eleno Lincoln (Kim Basinger), ki mu je kot 15-letniku predstavila sado-mazo spolne prakse. »Misliš, da si prva ženska, ki ga želi rešiti?« jo vpraša Elena. Medtem ko Steelova vztraja, da se je Grey spremenil in da ni več, kar je bil, Lincolnova odgovarja: »Vendar to potrebuje.« 

Poleg tega rjavolasko neprestano zasleduje tudi Cristianova druga »znanka« Leila Williams (Bella Heathcoate).

V filmu Petdeset odtenkov teme, ki ga je režiral James Foley, med drugim igrajo tudi Marcia Gay Harden, Hugh Dancy in Rita Ora. Drugi del E. L. Jamesove romantične erotične triologije prihaja v slovenske kinematografe 9. februarja.