V sliki in besedi

FOTO: Pahorjevi "razvedrilni" podvigi na tujem

T.L.
8. 12. 2016, 13.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pahor v slogu nesrečne junakinje iz ene od priljubljenih telenovel med državniškim obiskom sloni na ograji in pogreša domovino.

Bobo
Borut Pahor se pred kamerami počuti udobno.

Predsednik države Borut Pahor velja za spretnega govorca, človeka, ki rad sproščeno komunicira z ljudmi, se je že velikokrat znašel na udaru zaradi svojih besed ali dejanj. Nikoli ni bil sramežljiv pred kamerami, na družbenih omrežjih rad objavlja fotografije, na katerih je v družbi slavnih in mladih, ne brani pa se pokazati niti gole kože in naporov, ki jih vlaga v vzdrževanje športne kondicije.

Bobo
Pahor po soncu večinoma teče, včasih pa tudi vrta.

Analitiki tudi njegovi "ljudskosti" in odprtosti v komunikaciji z ljudmi pripisujejo njegov politični vzpon. Najverjetneje ni potrebno spominjati niti na njegovo "misijo" oziroma kampanjo iz leta 2012, ko je opravljal različne fizične poklice in svoje delo tudi podrobno dokumentiral. In objavljal na družbenih omrežjih.

Vedno je rad obiskoval tudi pogovorne oddaje, Ladu Bizovičarju z gosti pa se je letos "pustil obračati na predsedniškem žaru" v politični satiri, za katero je značilno, da si izpraševalci gosta "pošteno privoščijo". 

Od 3000 evrov do veseljačenja v slačilnici

Od "malega morja" izjav, ki se jih je nabralo v vseh letih Pahorjevega političnega udejstvovanja, se je v spomin Slovenk in Slovencev najbolj vpisala izjava, da z mesečno plačo 3000 evrov ne more preživeti meseca in da živi od prihrankov. Potem so tu še bolj seksistične izjave: po (mladoletnih) miškah in podiranju hlodov se je Pahor še ne mesec dni nazaj spraševal na twitterju, ali se bo zmage mladih celjskih košarkaric veselil kar z njimi v slačilnici

Ob 200. let javnega glasbenega šolstva v Sloveniji je v predsedniški palači gostil Heleno Blagne in jo ob priložnosti na instagramu razglasil za prvo damo slovenske glasbe. Pred dnevi se je na družbenih omrežjih delila njegova izjava o prijetnostih, ki jih prinaša pitje alkohola in kajenje:  da je pitje opustil, ker prinaša kalorije, kajenje pa, ker moti pri "lubčkanju". 

Sloni ob ograji in razmišlja o domovini

In nato počasi že pridemo do fotografije, na kateri Pahor v slogu nesrečne junakinje iz ene od priljubljenih telenovel, ob državniškem obisku v Egiptu, sloni na ograji, ob fotografiji pa pripiše, da ga muči domotožje.

Fotografija je (znova) zbudila številne in močne odzive javnosti, s čimer pa Pahor očitno nima težav. Na svojem twitter profilu je delil zapise, ki se iz njegovih zadnjih "razvedrilnih" podvigov šalijo.