Vedno prisotni

Angel varuh: Kdo je to?

sn
3. 12. 2016, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

O angelih se ogromno piše in govori. Kako tudi ne, saj so v umetnosti in zgodovini prisotni v vseh kulturah, le da jih vsaka po svoje interpretira in imenuje.

Dreamstime
V sanjah se lahko pojavijo angeli brez kril, čutimo le njihovo dobro energijo.

Angelom v vseh kulturah pa je skupno, da jih opisujejo kot božanstva, božanske sile, božanske energije …

Njihove figure srečujemo v mnogih trgovinah s spominki in notranjo opremo, na slikah so upodobljeni s čarobnimi krili, a te jim je nadel človek.

Dreamstime
Skozi zgodovino so ljudje angele predstavljali s krili, zato se nam dostikrat tudi v meditacijah in sanjah pojavijo s krili, obdani s svetlobo, tako da razumemo, za kaj pravzaprav gre.

Njihova naloga

Nekakšen splošen opis se glasi približno takole: angeli so glasniki Stvarnika, bitja božje svetlobe, ki nam pomagajo na vseh področjih našega življenja. So izvor čiste ljubezni, ki nas nikoli ne obsoja. Poznajo našo življenjsko pot in njihova naloga je, da nas na njej vodijo, hkrati pa nas ščitijo pred nevarnostmi. Vedno imajo za nas sporočila in potrditve svojega vodstva – če jim le znamo prisluhniti.

Posebna vrsta

Tokrat smo se posebej posvetili angelom varuhom, ki so najpogosteje omenjani tudi v molitvah in upodobljeni na slikah. Angeli varuhi so manjši angeli, ki so nam bili dodeljeni še pred našim rojstvom in spremljajo izključno nas. So 24-urna asistenca, ki nikoli ne spi. Pomagajo nam na vseh področjih našega življenja – pri financah, zdravju, ljubezni, karieri in tako dalje. Za njih ni nobena želja prevelika ali premajhna.

Dodatna moč

Ko prosimo za pomoč, ne potrebujemo posebnih besed, le iskreni moramo biti.

Vsak človek ima več angelov varuhov. Če kdaj v našem življenju doživljamo izredno krizno stanje, lahko prosimo za podporo v obliki dodatnih angelov, ki nam stopijo ob stran. Prav tako lahko enako prosimo za druge ljudi. Vedno pa pri delu z nebeškimi bitji velja zakon svobodne volje. Če želimo pomoč, moramo zanjo tudi prositi. Seveda angeli ne potrebujejo dovoljenja za naše varovanje, saj je to njihova osnovna naloga. Varujejo našo dušo in telo pred prezgodnjim odhodom. Še ena zelo pomembna vloga angelov v naših življenjih pa je njihovo vodstvo.

Potrebujemo dovoljenje

Zelo pogosto nam šepetajo vodila in nas usmerjajo na poti našega življenjskega poslanstva. Usmerjajo nas na pot, ki smo si jo začrtali še pred rojstvom. Vendar tudi pri tem velja zakon svobodne volje – brez našega privoljenja se ne bodo vmešavali v naše odločitve. To pa pomeni, da lahko človeški ego z vmešavanjem v zadane dušne preizkušnje duši velikokrat pošteno zameša načrte. Takšen človek se lahko zato začne kaj hitro oddaljevati od življenjskega poslanstva. Angeli nam na vsakem koraku ponujajo vodstvo, ki nas bo usmerilo nazaj na zastavljeno dušno pot. Od vsakega posameznika pa je seveda odvisno, ali bo to vodstvo sprejel ali zavrnil.