Zanimivosti

Mala velika čehinja

A.Š.
2. 10. 2014, 21.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nekaj dni pred Parizom so v Škodi predstavili še fabio combi.

Auto Bild

Avto bodo začeli prodajati januarja prihodnje leto in ima pričakovano družinsko obliko, ki razširja kombilimuzinsko različico. Na žalost nič pretresljivega. V Škodi pravijo, da je kombi en centimeter daljši, devet centimetrov širši in tri centimetre nižji od predhodnika. Fabia combi ima tudi 55 kilogramov manj kot prejšnja generacija, zaradi novih konstrukcijskih rešitev, se razume.

Notranjost za zdaj uspešno skrivajo, a Čehi pravijo, da ima avto veliko najnaprednejše tehnologije, vključno s sistemom MirrorLink, ki zrcali zaslon in uporabniški vmesnik pametnih mobilnikov na osrednji infotainment z navigacijo s telefona, in s funkcijo SmartGate, ki z aplikacijo na telefonu izmenjuje parametre in podatke o avtomobilu. Ker gre pri fabii combi za prostor in njegovo izrabo, ima avto veliko novih odlagalnih mest, od tega gnezdo za pametni mobilnik.

Prtljažnik sprejme 530 litrov krame, s podiranjem sedežev pa dobimo 1395 litrov. Pod motornim pokrovom bo šest motorjev. Bencinski motorji bodo zmogli od 55 do 81 kW (od 75 do 110 KM), dizelski pa od 55 do 77 kW (od 75 do 105 KM).