Slovenija

Enotna podpora županskemu kandidatu Ferdu Abrahamu

2. 10. 2014, 21.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kljub pregovorni sprtosti slovenskih strank obstaja svetla točka v najbolj severni koroški občini Dravograd.

FB

Tam kandidata za župana Ferda Abrahama podpirata tako stranka SDS kot tudi SD, neuradno pa sta na njegovi strani še vsaj dve veliki slovenski (vladni) stranki. Abraham nastopa proti edini protikandidatinji, dozdajšnji županji Marjani Cigali, ki ji mnogi očitajo netransparentno porabo proračunskih sredstev, o katerih smo v Svetu24 že pisali, kriminalisti pa so spomladi s sumom korupcije iz občine odnesli tudi za pet let dokumentacij javnih razpisov.

Aktualna županja naj bi občino Dravograd oškodovala za vsaj milijon evrov, med zadevami, ki dvigajo obrvi, pa najdemo tako opremljanje cvetličnega nasada za 400 tisočakov in menjavo občinskega zemljišča z veterinarsko postajo kot tudi »pokroviteljski« odnos do gradbenega zasebnika Zlatka Pokeržnika, ki je v kraju že dobil vzdevek Dvorni zidar, prek javnih razpisov pa je s podizvajalci opravil za več kot 4,5 milijona evrov poslov in je največji zasebni izvajalec občine.

Prav tako je pod aktualno županjo Dravograd postal edini kraj ne samo v Sloveniji, ampak tudi na svetu, kjer kolesarje z obvozom namesto skozi turistično atraktivno mestno jedro pošljejo naravnost na pokopališče (!), glavna prometnica pa se šibi pod težkimi tovornjaki, ki so dodobra uničili cesto in zaradi tresenja poškodovali kar nekaj zgradb. Da si Dravograd po desetih letih želi sprememb, kaže tudi dejstvo, da stranka SDS, ki je Cigali pomagala na prejšnjih volitvah, zdaj podpira protikandidata Abrahama.

Na drugi strani Abraham z močno podporo krajanov namerava vrniti sijaj nekdaj živemu in cvetočemu koroškemu kraju, ki ima številne naravne danosti za razcvet turizma, v zadnjem desetletju pa je praktično zastal in se spremenil v spalno naselje, ki izgublja generacijo za generacijo.