Zanimivosti

Spil 6 litrov piva v 20-ih minutah – in umrl

S.R.
21. 7. 2013, 21.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V tekmovanju v pitju piva v mestu Murcia v Španiji je pretekli sredo, 17. julija nesporni zmagovalec postal Joaquín Alcaraz Gracia.

Thinkstock
V 20 minutah naj bi Joaquín spil kar šest litrov piva.

A 45-letnik je kmalu po tem umrl zaradi zastoja srca. Joaquín naj bi po poročanju organizatorjev tekmovanja v samo 20-ih minutah spil kar šest litrov piva. Po zmagi je Joaquín ponosno dvignil pokal v zrak, a njegovo veselje ni trajalo dolgo.

Kmalu je namreč začel bruhati in ni prenehal. Poklicali so rešilca, saj so sumili da gre za zastrupitev z alkoholom. Obiskovalci so Joaquína posedli na stol in ga držali pokonci vse do prihoda reševalcev. Moški naj bi vmes nekajkrat na videz zadremal. A do trenutka, ko so prispeli reševalci je Joaquínu že zastalo srce. Hitro so ga odpeljali v bolnišnico, kjer pa je kmalu umrl.

Čeprav je bila velika količina popitega alkohola zagotovo eden izmed vzrokov smrti, pa zdravniki menijo, da samo to ni bil razlog za zastoj srca. Joaquín je namreč trpel tudi zaradi prekomerne telesne teže, tako da je bil tudi to eden izmed vzrokov.

Župan José Manuel Gracia je poleg tega tudi povedal, da Joaquínu ni spil tako velike količine piva. Za lokalni časopis La Verdad je povedal, da je zmagovalec spil le dva ali tri litre piva. Pravila tekmovanja, ki že 15 let poteka v sklopu lokalnega festivala sicer narekujejo, da mora tekmovalec spiti kar največ piva v 20 minutah.