Zanimivosti

Novinar jih je skupil…

S.R.
3. 2. 2013, 12.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dolg delovni čas v vseh mogočih vremenskih pogojih, iskanje sogovornikov, izjav, mnenj in tako naprej. Vse to so nadloge, s katerimi se pri svojem delu spopadajo terenski novinarji. Daleč največji problem pa so težavni sogovorniki…

Da je delo na terenu lahko tudi nevarno je minuli teden na lastni koži občutil tudi novinar postaje WGCL, lokalne podružnice mreže CBS Jeff Chirico. Jeff je v Atlanti poskušal dobiti izjavo prodajalca rabljenih avtomobilov iz Gainesvilla, ki so ga obtožili kraje vrnjenih davkov. Naltel pa je nja njegovega očeta, ki na novniarjeva vprašanja ni bil pripravljen odgovarjati. 

Oče prodajalca je novinarja že takoj na začetku intervjuja zgrabil za ovratnik, a ga je nato spustil ter se odpravil v hišo, Jeff pa mu je sledil. Ko pa je moški stopil skozi vrata, Jeff pa mu je tesno sledil, se je obrnil in novinarja udaril naravnost v obraz. Jeff jo je k sreči odnesel brez poškodb, kot se za novinarski prispevek s terena spodobi, pa je vse skupaj posnela kamera. Terenskim novinarjem na trenutke res ni lepo.