Zanimivosti

Sedaj je uradno, seks s kondomom je ...

U.K.
2. 2. 2013, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prav tako dober kot brez. Tako vsaj trdijo avtorji najnovejše študije.

Seksologi so povprašali moške in ženske preko posebne spletne ankete, kaj si mislijo o seksu s kondomom. In odzvalo s eje na tisoče anketirancev, ki so v glavnem dejali, da jih seks s kondomom zadovolji prav toliko kot brez. Ženske so samo dodale, da je pomembna znamka in da se na določeno vrsto kondoma navadijo.

Študijo so opravili predvsem zato, da bi dali sporočilo ljudem v boju proti virusu HIV in drugim spolno prenosljivim boleznim ter neželeno nosečnostjo.

»Potrebno se je tudi zavedati, da se tovrstni produkti spreminjajo in se izpopolnjujejo,« je dejal dr. Goldstein, ki je sodeloval pri študiji.

In res je prav neverjetno kako malo ljudi se zaveda katastrofalnih posledic nezaščitenih spolnih odnosov in kako hitro se lahko uniči življenje.

»Nenazadnje lahko oseba s tem, ko spi samo z enim človekom, nevede spi s desetimi ali celo stotimi partnerji ali partnerkami. Kondom lahko odloči o življenju in smrti,« je še dodal dr. Goldstein.

In nenazadnje, če večina mošk in žensk pravi, da je seks s kondomom prav tako dober kot brez, potem izgovorov pravzaprav ni.