Zanimivosti

Tole pa je grozljivo…

S.R.
2. 2. 2013, 18.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Se spomnite morilske lutke Chuckyja iz serije filmov Childs Play? No, nekaterim so tovrstne strašljive lutke zelo všeč, tako da so v zadnjih letih postale prava mala tržna niša.

Nekaterim so celo tako všeč, da s tovrstnimi lutkami ravnajo kot s pravimi otroci. Veliko večino ljudi pa take lutke strašijo. No, sedaj pa se je našla umetnica, ki je lutke napravil še bolj strašljive, saj je ustvaril t.i. ''ponovno rojene vampirske otroke''.

Bean Shanine je prvo umetniško nagrado prejela že pri petih letih. Zgodilo se je v lokalni restavraciji s hitro prehrano, zmaga pa ji je pomenila toliko, da je ostala na tej poti in vseskozi razvijala talente. A kmalu po končani srednji šoli je ugotovila, da bo z umetnostjo zelo težko preživela. Vse to pa se je spremenilo, ko je odkrila lutke ''ponovno rojenih otrok''. Realističen izgled teh lutk (z izjemno natančnim nanašanjem barv namreč dosežejo osupljivo stopnjo realizma) jo je popolnoma pretresel. Zaželela si je, da bi doma imela tovrstno lutko, a v vampirski inačici. Ker pa je ugotovila, da takšna lutka ne obstaja, jo je izdelala sama. Izdelek je nato objavila na Ebayju in ga v trenutku prodala.

Danes ima Bean svojo spletno trgovino ''Twisted Bean Stalk Nursery'', kjer prodaja vampirske lutke. Običajno stanejo med 650 in 950 dolarjev (476-670 evrov), lutke v naravni velikosti pa dosežejo tudi 1.500 dolarjev (slabih 1.100 evrov). Bean izdeluje tudi lutke po naročilu, zato je lahko cena ob zahtevnih lutkah po naročilu še višja. Očitno je na svetu dovolj ljudi, ki so jim tovrstne strašljive lutke tako všeč, da so zanje pripravljeni odšteti tudi več kot 1000 evrov.