Zabava

Hetfield na zdravljenje odvisnosti, Metallica odpovedala turnejo

R.T.
28. 9. 2019, 10.42
Posodobljeno: 28. 9. 2019, 10.47
Deli članek:

Legendarni rockerji Metallica so le nekaj tednov pred začetkom odpovedali turnejo po Avstraliji in Novi Zelandiji. Pevec James Hetfield se je namreč odločil za zadravljenje odvisnosti.

Profimedia
James Hetfield

Metallica je v čustvenem sporočilu razočarala številne oboževalce, ki so že nestrpno pričakovali njihovo turnejo. Ta bi se morala začeti 17. oktobra, a so jo zaradi težav z odvisnostjo njihovega pevca Jamesa Hetfielda zdaj odpovedali. Pri Live Nation, ki organizira njihovo avstralsko turnejo, so že sporočili, da bodo denar za vstopnice povrnili in da se z legendarno glasbeno skupino že dogovarjajo za nove datume koncertov. 

Vzroke za nenadno odpoved turneje so v osebnem sporočilu pojasnili preostali člani Metallice Lars Ulrich, Kirk Hammett in Robert Trujillo.

Profimedia
Metallica

»Sporočilo Larsa, Kirka in Roba: 

Našim oboževalcem in prijateljem z globokim obžalovanjem sporočamo, da moramo turnejo po Avstraliji in Novi Zelandiji preložiti. Kot vas večina najbrž že ve, se naš brat James občasno že več let bori z odvisnostjo. Zdaj je moral na žalost znova na zdravljenje, kjer se bo poskušal otresti odvisnosti. Odločeni smo, da vaš delček sveta obiščemo takoj, ko bosta to omogočala zdravje in urnik. O tem vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času. 

Še enkrat, močno obžalujemo, da smo mnogim povzročili te nevšečnosti, zlasti našim najbolj zvestim oboževalcem, ki so za naše koncerte pripravljeni premagovati velike razdalje. Za razumevanje in podporo Jamesu se vam zahvaljujemo ter, kot vedno, hvala, da ste del naše družine in Metallice.«