Ana Raščan in Dejan Kranjc

Nekoč sta si grela posteljo, danes sta dobra prijatelja

E.J.
27. 9. 2019, 20.06
Deli članek:

Poskočni muzikant Dejan Krajnc in televizijska voditeljica, novinarka in igralka Ana Raščan skupaj nastopata v predstavi za otroke in zbirata denar za operacijo srca za malega Ivančka.

Klemen Finkšt
Novinarka in televizijska voditeljica na TV Veseljak Ana Raščan in član zasedbe Poskočni muzikanti Dejan Krajnc

Simpatična Ana Raščan (33) je televizijska voditeljica, ki rada stopi tudi na odrske deske. Skupaj s svojo prijateljico ima že nekaj let Miškino gledališče za otroke, kjer nastopajo z avtorskimi predstavami. Tako je ustvarila glasbeno predstavo Pesmice s podstrešja, v kateri nastopa kar Dejan Krajnc (25), pevec Poskočnih muzikantov, ki v predstavi poje v živo in prebuja stare slovenske otroške ljudske pesmice ter igra na klarinet. Kot nam je zaupala Ana, imajo največjega oboževalca gledališča v Lendavi in jutrišnjo dopoldansko premiero v Gledališki in koncertni dvorani Lendava bodo posvetili prav njemu, saj bodo zbirali denar, ki ga deček potrebuje za operacijo. »V Lendavi imamo našega največjega oboževalca, štiriletnega Ivana, ki se je rodil brez zadnjika in s številnimi drugimi težavami. Zdaj je zrasel v pravega fantka, ki ima polno energije, pozna vse naše predstave, jih doma staršem igra in je res prava 'faca'. Ampak spet potrebuje operacijo srca v tujini, zato bomo na vhodu zbirali denar zanj. Vstopnine ne bo, bo pa vsak dal toliko, kolikor je v okviru njegovih zmožnosti,« pravi Ana in dodaja, da kasnejše predstave ne bodo več imele dobrodelne note.

Klemen Finkšt
Jutri bodo člani Miškinega gledališča, skupaj z Ano Raščan in Dejanom Krajncem, nastopili v Lendavi in zbirali denar za operacijo njihovega štiriletnega oboževalca.

DANES SKUPAJ NASTOPATA

Zanimalo nas je, kako je prišlo do njenega sodelovanja z Dejanom, in Ana je pojasnila: »Za glasbeno predstavo se mi je zdelo zanimivo povezati gledališče in znanega glasbenika. Z Dejanom sva si najprej grela posteljo, potem sva se skregala – Dejan pravi, da sem se jaz skregala sama s sabo –, nato pa sva razvila tesno in močno prijateljstvo. In kdo bi bil boljši za predstavo za otroke, kjer je treba peti, plesati, zganjati norčije in hkrati imeti občutek za delo z otroki, kot Dejan. Zdel se mi je idealen in še veliko lažje je delati s človekom, ki ga dobro poznaš, mu zaupaš, verjameš, se počutiš varnega in mu lahko poveš vse.« Dejan je znan po tem, da rad zapoje in zaigra otrokom, zato je povabilo za nastopanje v predstavi z veseljem sprejel, radi ga imajo tudi otroci, je namreč tisti muzikant z najvišjo pričesko, kar je otrokom seveda zabavno in zanimivo, pravi Ana. Dejan pa nam je še razkril, da si tudi sam v prihodnosti želi dva otroka, natančneje dečka in deklico, a se mu še nikamor ne mudi.