SAJ NI RES, PA JE!

Pevka želi hčerko zaščititi kot kulturno ikono

N.S.
28. 9. 2019, 07.51
Deli članek:

Ameriška diva Beyonce bije sodno bitko zaradi izbire otrokovega imena. Sedemletni hčerki je nadela ime Blue Ivy, ki naj bi že pred leti uporabila Wendy Morales za poimenovanje svojega podjetja.

Profimedia
Glasbena ikona Beyonce je svojo hčerko Blue Ivy razglasila za "kulturno ikono" z namenom, da bi zaščitila njeno ime.

Ameriška glasbenica Beyonce Knowles že več let bije sodno bitko z Wendy Morales, lastnico enega od podjetij, specializiranih za organiziranje porok.

Jabolko spora je ime njene prvorojenke Blue Ivy, kakor sta jo Beyonce in njen soprog Jay-Z poimenovala pred sedmimi leti, znana podjetnica Wendy Morles pa trdi, da se je tako imenovalo njeno podjetje še pred dekličinim rojstvom. Tuji mediji so dobili vpogled v dokumentacijo, iz katere je razvidno, da je Beyonce svojo hčerko razglasila za »kulturno ikono« z namenom, da bi zaščitila njeno ime. Kot je še znano, Beyonce ne želi zaščititi imena Blue Ivy, ampak Blue Ivy Carter, kar je želela storiti že ob hčerkinem rojstvu leta 2012, a ji je načrte prekrižala Moralesova, ki je zoper njeno vlogo vložila pritožbo.

TO JE POPOLN NESMISEL

Na sodišču je glasbenica pritožbo označila za popolnoma nesmiselno in pojasnila: »Trditve Moralesove, da bodo stranke zato zmedene in da bodo med seboj mešale podjetje za organiziranje porok ter hčerko dveh najbolj znanih glasbenih izvajalcev na svetu, so popolnoma nesmiselne in neresne, zato jih je treba ovreči.« Beyonce želi zaščititi tudi priimek Carter, saj namerava pod tem imenom v prihodnosti lansirati tudi lastno kolekcijo oblačil, izdelkov za nego las in ostalih pripomočkov. Bitki na sodišču še vedno ni videti konca: Moralesova toži Beyonce za domnevno prevaro, Beyonce pa vrača udarec s trditvijo, da želi Moralesova na račun imena njene hčerke doseči večjo prepoznavnost svojega podjetja.

Profimedia
Podjetnica Wendy Morales se ne da in toži Beyonce.