Mis Slovenije

Maja Taradi na poti doživela pravo dramo

Teja Pelko
28. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mis Slovenije 2016 je v soboto odpotovala na svetovni izbor v Washington. Pot pa ni potekala po načrtih.

osebni arhiv
Maja Taradi in Cristiana Sofia Ferreira Viana na letalu za Chicago.

Ljubljančanka je med drugim s sabo vzela gorenjsko narodno nošo in darilo – sliko za dobrodelno dražbo, ki jo je ustvarila akademska slikarka in mis Slovenije 2012 Nives Orešnik.

Zapletlo se je na züriškem letališču. Zaradi razbitega stekla na letalu so namreč odpovedali let proti Washingtonu.

Maja se v tej zagati ni znašla sama, kajti to je namreč doletelo tudi njeno sotekmovalko Cristiano Sofio Ferreira Viana s Portugalske, s katero sta se takoj spoprijateljili. Skupaj se jima je po eni uri uspelo tudi izpogajati za sedež na letalu za Chicago in nato za Washington. »Vsi ostali potniki so šli v hotel, za naju pa so našli dve prosti mesti iz Züricha do Chicaga in nato naprej do Washingtona,« nam je povedala Maja.

Na cilj prispela s peturno zamudo

V prestolnico Združenih držav Amerike sta lepotici zaradi neljubega dogodka prišli pet ur kasneje kot predvideno. Organizatorka Miss Slovenije Jelka Verk je glavnega organizatorja obvestila o dogajanju, tako da so dekleti pričakali in ju odpeljali do hotela. Za Majo je tudi že prva preiskušnja. Kandidatke so se namreč včeraj žiriji predstavile v šovu talentov. Maja je izbrala plesno točko – tango, pri koreografiji in izboru glasbe pa ji je pomagala prijateljica in koreografinja Kristina Zarubica.

osebni arhiv
Maja v hotelu z mis Portugalske in mis Nikaragve.