DOBRODELNO

FOTO: Znani obrazi so sami pletli adventne venčke

bp
27. 11. 2016, 21.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tudi letos so se Waldorfski šoli v Ljubljani pri pletenju adventnih venčkov pridružili znani Slovenci, ki bodo s prodajo venčkov pomagali otrokom šole.

Vito Tofaj
Venčke je pletla tudi Regina.
Številni znani obrazi iz javnega življenja so dokazali, da domišljija ne pozna meja, saj so ustvarili kar nekaj venčkov, ki bi jih z lahkoto pripisali kakšnemu poklicnemu aranžerju. 

Z veliko hitrostjo se približuje konec leta in z njim težko pričakovani božični prazniki. V tem času bodo številne mize v slovenskih domovih krasili adventni venčki, na katerih bomo v pričakovanju božiča vsako nedeljo – prvič že to nedeljo  prižgali eno svečo. Da je lahko tudi spletanje in krašenje adventnih venčkov prijeten dogodek, ki združi družino in prijatelje, vsako leto dokazujejo na Waldorfski šoli v Ljubljani. Tam namreč že tradicionalno organizirajo pletenje adventnih venčkov, na katerem se jim pridružijo tudi številni znani Slovenci, ki po svoji domišljiji pletejo venčke takšnih in drugačnih oblik. Ustvarjanje venčkov je dobrodelno in poučno obarvano, saj ustvarjalci na svoje izdelke pripnejo sporočilca s podpisom in jih ponudijo naprodaj na božičnem sejmu, izkupiček pa namenijo otrokom, ki se šolajo na tej šoli, oziroma izboljšanju razmer za delo šole in nakupu učnih pripomočkov. 

Od znanih se zvrti 

Tudi tokrat se je v prostorih šole zbrala množica znanih slovenskih obrazov, ki se vsako leto družijo med izdelovanjem umetnin. Ker gre za dogodek, na katerem uživajo predvsem otroci, teh tudi letos ni manjkalo. Igralki Ani Dolinar Horvat so pri ustvarjanju pomagali mož Sebastijan Horvat ter hčerki Ronja in Nana Ama, plavalec Peter Mankoč pa je prišel z nečakom. Svojo umetniško žilico so pokazali še voditeljica Mojca Mavec, modna agentka Maja Bulc, pevka Regina Kogoj, Manca Košir, Jerca Legan Cvikl, Eva Škofic Maurer, Rene Mlekuž, Vita Mavrič, Roman Končar, Mija Janković, Pika Božič, Vesna Pernarčič, Aleš Bravničar, Alenka Kozolc Gregorič in drugi. In letos je bilo še posebej slavnostno, saj so se vsi skupaj zbrali že 25. leto zapored.