Zvezdniški Lady piknik

Foto: Kdo je nosil najimenitnejši klobuk? Je bil kdo brez?

N.S.
8. 6. 2024, 11.43
Posodobljeno: 8. 6. 2024, 12.06
Deli članek:

V Zajčji dobravi je pred dnevi potekal tradicionalni zvezdniški piknik, ki ga vsako leto prireja najpriljubljenejša ženska revija Lady. Tudi letos so si slavni in zabavni za to priložnost nadeli edinstvena naglavna pokrivala.

Sašo Švigelj
Urša Drofenik, Žani Luisa Štamol Droljc in Tomi Gomilšek so letos prepričali z najboljšimi klobuki ter dobili bogate nagrade znamke Barcaffè.

Priljubljena revija Lady vsako leto organizira zabaven in razgiban Lady piknik, s katerim se želi uredništvo zahvaliti vsem, ki soustvarjajo najbolj prodajano tedensko revijo. Piknik pod klobuki je tudi letos potekal v pravljični Zajčji dobravi, za glasbo so poskrbeli skupina Booom!, Miki Vlahovič, Gašper Rifelj in številni drugi slovenski glasbeniki. Naši estradniki so tako po dolgem času uživali v zares nepozabni zabavi, v prijetnem vzdušju, razvajali so jih z jedačo in pijačo, preizkusili pa so se tudi v številnih nagradnih igrah pokroviteljev. Zvezdniško prireditev je letos povezoval uigran Aktualov tandem – Tamara Goričanec in Rudi Sieger, ki je vse do konca sijal tudi kot DJ.

Mediaspeed
Veselja ob srečanju niso skrivali Nina Gazibara, Vinko Šimek in Suzana Jakšič.

Izbrali najboljše klobuke

Po vzoru vrtnih zabav britanske kraljeve družine, kjer smo bili nekoč priča pravim paradam različnih pokrival, tudi tradicija Lady piknika veleva, da gostje na dogodek pridejo z najlepšimi, najbolj izvirnimi ali vpadljivimi pokrivali. Med ocenjevanjem vseh pokrival so izbrali najboljše med najboljšimi v treh kategorijah. Med damami je s klobukom iz žice slavila oblikovalka Urša Drofenik. »Naredil mi ga je moj 13-letni sin Matic. Prvega je izdelal iz blaga, a mu ni bil všeč, potem pa še tega iz žice. Delal ga je tri dni, danes je šel s šolo v tujino in mi ga je pred odhodom podaril,« je razložila ponosna oblikovalka. Med moškimi je slavil znani podjetnik Tomi Gomilšek, ki je nosil faraonsko pokrivalo, idejo je dobil med letošnjim karnevalom na Ptuju: »Lani sem bil menda drugi najboljši, zato sem želel letos nekaj posebnega in da ni povezano z današnjim časom, saj so bili faraoni staroegipčanska vladarska bitja. In čeprav je faraon imel veliko moč in avtoriteto, prosim, da tega ne povezujete s korupcijo in mojo zmago.« (smeh) Najboljše otroško pokrivalo pa je sama nakvačkala 14-letna Žani Luisa Štamol Droljc, hči oblikovalke Maje Štamol. »Zelo rada ustvarjam z rokami. Obroč sem spletla na prste, rožo pa sem nakvačkala, vzelo mi je približno dve uri,« je povedala talentirana Žani, ki je z mamo že združila modne moči v njeni kolekciji.