Baby Lasagna na prvem mestu

Hrvaška vodi na letošnjih stavnicah za pesem Evrovizije

A. M.
4. 3. 2024, 12.33
Posodobljeno: 4. 3. 2024, 12.45
Deli članek:

Hrvaški predstavnik za pesem Evrovizije, Baby Lasagna s pesmijo 'Rim Tim Tagi Dim', ki je na mah osvojil hrvaške poslušalce, z bliskovito hitrostjo osvaja celotno Evropo.

Renato Branđolica / HRT
Baby Lasagna

Baby Lasagna se je pred dnevi povzpel na sam vrh uradnih evrovizijskih stavnic, kot je razvidno na portalu Eurovisionworld.com. Svojo prednost iz dneva v dan povečuje. Trenutno vodi s kar 17 % glasov, kar pomeni, da ima že pred tekmovanjem zagotovljeno podporo več tisoč poslušalcev in spremljevalcev tekmovanja. Na drugem mestu je ukrajinsko predstavništvo alyona alyona & Jerry Heil s pesmijo 'Teresa & Maria', na katero stavi 14 % sodelujočih, na tretjem pa z 8 % italijanka Angelina Mango in pesem 'La noia'. Sledijo še Belgija, Švica, in letošnja gostiteljica tekmovanja, Švedska.

Baby Lasagna je v hrvaško Doro vstopil kot rezerva, in ne kot favorit

Spomnimo, po odločitvi žirije HRT bi morala na letošnji Evroviziji Hrvaško zastopati pevka Zsa Zsa s pesmijo 'Probudi usne moje', a je od tekmovanja nato odstopila. Namesto nje je po pravilih vskočil naslednji rezervni izvajalec, torej Baby Lasagna. Izgleda, da se je nepričakovan razplet obrestoval, saj Hrvaška do letos še nikoli ni bila na vrhu Evrovizijskih stavnic.

Slovenska predstavnica Raiven s svojo skladbo 'Veronika' trenutno sedi na 28. mestu, kar pomeni, da jo kot favoritko vidi okrog 1 % glasovalcev. Do izbora pa bo preteklo še kar nekaj časa, zato lahko pričakujemo še kakšno spremembo.