Tisoč udarov strel

Na Jadranu vreme spominja na tisto v poletnih mesecih

D.K.
4. 3. 2024, 11.47
Posodobljeno: 4. 3. 2024, 13.10
Deli članek:

Na Jadranu je za ta letni čas vremensko dogajanje precej neobičajno.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Z marcem smo po nadpovprečno topli zimi vstopili v meteorološko pomlad, vreme pa ostaja za ta čas pretoplo. Verjetnost, da bo pomlad v Sloveniji tako kot meteorološka zima nadpovprečno topla, je precej večja, kot da bo hladna, napovedujejo vremenoslovci. 

Ob tem na spletni strani ljubiteljskih vremenoslovcev Neurje.si opozarjajo, na vremensko dogajanje na Jadranu. "Trenutno stanje na Jadranu precej spominja na tisto v poletnih mesecih," pravijo pri Neurje.si. Dolg nevihtni pas in več tisoč udarov strel. Na radarski sliki je moč opaziti tudi nekaj močnejših celic, ki so locirane južneje, so zapisali ob fotografiji, ki so jo danes delili z uporabniki družbenih omrežij. 

Vremenska napoved za Slovenijo

Popoldne bo spremenljivo oblačno z nekaj sončnimi obdobji. Rahle padavine bodo postopno ponehale. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 16 °C. Ponoči se bo delno razjasnilo. Po nekaterih nižinah bo jutro megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, v Zgornjesavski dolini okoli -1 °C, so zapisali na straneh Agencije za okolje, kjer tudi napovedujejo, da bo v torek delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo ponekod nastale posamezne kratkotrajne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17 °C.

V sredo bo povečini oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V četrtek čez dan se bo delno razjasnilo. Še lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha.