Del ekipe tudi Tjaša Dobravec

Svetovni cirkuški čudež 'Cirque du Soleil' se vrača v Ljubljano

A.M.
28. 2. 2024, 11.56
Posodobljeno: 28. 2. 2024, 11.59
Deli članek:

Priljubljeni Cirque du Soleil se konec letošnjega leta ponovno vrača v ljubljanske Stožice, tokrat s predstavo 'Corteo'.

Profimedia
Fotografija je arhivska

Med 12. in 15. decembrom bomo lahko ponovno priča eni izmed najbolj talentiranih in magičnih cirkuških zasedb na svetu, ki se odpravlja na evropsko turnejo.

Edinstvena predstava 'Corteo', ki je nastala v režiji priznanega gledališkega ustvarjalca Daniela Finzi Pasce, je bila prvič uprizorjena že leta 2005, je v skoraj desetih letih očarala 10 milijonov prebivalcev, iz kar 22 držav na 4 različnih kontinentih. V Sloveniji bo doživela kar šest ponovitev, ki bodo, glede na pretekla leta, zagotovo dobro obiskane.

'Corteo', predstava, ki se ves čas dogaja akrobatsko v zraku, nekje med zemljo in nebom, pravzaprav govori o klovnu, ki sanjari o lastnem pogrebu. Komedija in tragedija ob enem, polna igre nasprotij in dih jemajočih gibov, je postavljena kot ogledalo življenju navadnega človeka – njegovi moči, a hkrati krhkosti, ki se skriva v vsakem izmed nas. Igra je vedno postavljena v središče dogajanja, centralni del arene, in tako omogoča gledalcem doživetje iz vseh strani. Tako bo tudi v Stožicah.

Pop TV
Tjaša Dobravec

Del ekipe 'Cirque du Soleil', ki je sicer obsežna in vključuje več različnih predstav, kjer se zasedbe izmenjujejo, je tudi naša Tjaša Dobravec. Tjaša je zmagovalka sedme sezone Slovenija ima talent, in s svojo neverjetno gibčnostjo in gracioznostjo že več let dopolnjuje ekipo cirkusa.