Ment

Nepozabna 10. obletnica: Na Mentu letos kar 7000 obiskovalcev

S.Š.
26. 2. 2024, 22.19
Posodobljeno: 27. 2. 2024, 02.35
Deli članek:

Minuli konec tedna je v Ljubljani potekal glasbeni festival Ment, ki je letos praznoval okroglo 10. obletnico. Na otvoritveni večer so v Kino Šiška navdušili Mrfyji, s svojim nastopom pa je za nepozaben prvi večer poskrbela angleška skupina Los Bitchos.

Tina Stariha
Zasedba Mrfy, ki je slovenskemu občinstvu dobro poznana, ni razočarala.

Medtem ko se je lani na Mentu mudilo približno 6000 obiskovalcev, je to število letos preseglo 7000. Glasbeni navdušenci so lahko uživali na kar 16 različnih prizoriščih, na katerih je nastopilo več kot 80 izvajalcev iz 23 držav. V Ljubljani so se tako zbrali ljubitelji glasbe s cele Evrope, predvsem iz Hrvaške, Srbije, Madžarske, Avstrije in Italije, ki so uživali v ritmih indie rock, pop, folk rock, hip-hop in elektronske glasbe. 

Prav tako tudi letos na Mentu ni manjkalo odličnih govorcev na konferencah, ki so z zanimivimi temami so kar tri dni polnili dvorane. Zbrani so se lahko tako seznanili z najnovejšimi trendi na socialnih omrežjih in trendi na področju platform za pretakanje glasbe, izzivi organizacije glasbenih festivalov, Balkansko glasbeno sceno in organizacijo koncertnih turnej …

Maša Pirc
Konferenca z naslovom The Dynamic Role of Record Labels

10. edicija je presegla vsa pričakovanja

So pa organizatorji Menta letos pripravili tudi prav poseben festivalski segment CE/MENT, ki je bil v celoti posvečen elektronski glasbi. V soboto so se lahko tako obiskovalci naužili glasbe in v elektronskih ritmih uživali vse do 6. ure zjutraj.

Tina Stariha
Angležinje Los Bitchos so v sredo navdušile.

“Zdaj, ko je vse pod streho, lahko rečemo, da je 10. edicija dosegla in presegla pričakovanja. Razprodali smo dva od štirih večerov, odzivi so bili pozitivni iz vseh strani, v petek in soboto pa smo še prvič uspešno izvedli CE/MENT in rejv zabavo Kinu Šiška, kjer se je ustvarila resnično čudovita atmosfera, tudi zaradi vrhunskega ozvočenja tamkajšnje Katedrale. Upamo, da smo s tem odprli tudi neko novo poglavje v ljubljanskem nočnem življenju. Res iskrena hvala vsem nastopajočim, obiskovalcem, partnerjem, sodelavcem in članom festivalske ekipe, ki s svojo požrtvovalnostjo doprinašajo k celotni izkušnji festivala,” je vtise po festivalu strnil Jaša Bužinel, vodja za stike z javnostjo festivala Ment.

Marcel Obal
Na račun so prišli tudi ljubitelji elektronske glasbe.