Lucia Santa Cruz

Tudi kralj Karel III. ima za sabo neuslišano ljubezen in to ni Camilla

S.Č.
26. 2. 2024, 17.06
Posodobljeno: 26. 2. 2024, 17.21
Deli članek:

Kralj Karel III. je bil vedno predmet zanimanja javnosti, ne le zaradi svojega položaja temveč tudi zaradi svojega burnega zasebnega ljubezenskega življenja.

Pinterest
Lucia Santa Cruz

Medtem ko je svet dobro seznanjen s tragičnim zakonom med njim in princeso Diano, obstajajo tudi manj znane, a prav tako zanimive zgodbe njegovih drugih ljubezenskih pustolovščin.

Medtem ko je javnost dobro seznanjena z ljubezensko dramo med kraljem Karlom in Diano, je manj znano, da je bila Lucia Santa Cruz prva pomembna ljubezen bodočega kralja. Njuna zveza, ki se je razvila med študijskimi leti na Univerzi v Cambridgeu, je bila polna strasti in upanja, vendar usoda ni bila naklonjena njuni ljubezni.

Profimedia
Kralj Karel III.

Lucia je bila uspešna jezikoslovka

Lucia in sedanji kralj Karel sta se spoznala in se zaljubila med študijem na Trinity Collegeu Univerze v Cambridgeu, kjer je delala kot asistentka lorda Reba Butlerja. Karel je bil očaran nad njenim videzom in inteligenco. Lucia je bila uspešna jezikoslovka, ki je obvladala štiri jezike in se ponašala z bogatim izobrazbenim ozadjem, polnim diplom in nagrad. Njen oče, čilski veleposlanik v Londonu, jo je pogosto spremljal na potovanjih, kar jo je leta 1969 pripeljalo v Anglijo, kjer se je zaljubila v kralja Karla. Njuno ljubezen sta opazovali tudi okolica in družinski člani, med njimi tudi Lucijin bratranec, ki je kasneje razkril, da je bila to "prva prava ljubezen" takrat še bodočega kralja. Enak občutek je delila tudi Lady Elizabeth Anson, kraljeva sestrična in Lucijina prijateljica.

Skupaj sta prešla skozi mnoge ovire

Lucia je spoznala, da ni ženska, s katero bi Karel ostal, in ga predstavila svoji prijateljici Camilli Parker Bowles. To srečanje je bilo ključnega pomena in je za vedno spremenilo pot Kareljevega življenja.Začelo se je prepovedano razmerje med Karlo in Camillo, ki je rušilo družbene tabuje in povzročalo nemir v kraljevi družini. Kljub številnim oviram in ločitvi sta se na koncu znova združila.

Pot od ljubice do kraljice soproge ni bila lahka za Camillo, vendar je njena ljubezen do kralja Karla premagala vse ovire. Njena vloga kot opora in tolažba kralja Karla III. v težkih časih pri njegovi bolezni kaže na trdnost njune zveze, ki traja še danes. Kralj Karel III. in kraljica Camilla sta skozi leta prešla skozi mnoge vzpone in padce, vendar njuna ljubezen ostaja kot primer vztrajnosti in predanosti v vrtincu javne pozornosti. Njuna zgodba nas opominja, da resnična ljubezen premaga vse ovire.