Pustil velik pečat

Umrl zvezdnik filmov Zvezdne steze in Stotnica Marvel

S.Č.
26. 2. 2024, 15.12
Posodobljeno: 26. 2. 2024, 15.25
Deli članek:

Zvezdnik Kenneth Mitchell, znan po svojih vlogah v filmih Zvezdne steze in Stotnica Marvel, je umrl v starosti 49 let.

Facebook
Poslovil se je igralec Kenneth Mitchell.

Novico je na družbenih omrežjih sporočila njegova družina, ki je razkrila, da je izgubil boj z amiotrofično lateralno sklerozo po petih letih trpljenja.

"S težkimi srci sporočamo, da je umrl Kenneth Alexander Mitchell, ljubljeni oče, mož, brat, stric, sin in dragi prijatelj," je zapisala njegova družina. Mitchell je bil prepoznan kot igralec v številnih filmih in televizijskih oddajah, upodobil je različne like, med drugim olimpijskega junaka, preživelega v apokalipsi, astronavta ter očeta superjunaka, vendar mu je bila najljubša vloga vloga družinskega človeka.

Pustil je velik pečat

Poleg svoje igralske kariere je bil Mitchell predan svoji družini, bil je mož ženi Susan in oče dveh otrok Lilah in Kalluma. "Bil je izjemno predan temu, da je bil pozitivna in igriva sila v življenju svojih otrok," so zapisali njegovi bližnji. Umrl je po večletnem boju z amiotrofično lateralno sklerozo, težko boleznijo, ki prizadene živčne celice v možganih in hrbtenjači. Bolezen so mu diagnosticirali leta 2018, leto dni pozneje je začel uporabljati invalidski voziček in javnosti razkril svoje zdravstvene težave. Na spletu so se od svojega nekdanjega soigralca poslovili številni kolegi, ki so izrazili žalost ob njegovi smrti. Mitchellova zapuščina v filmski industriji in njegova predanost družini ostajata nepozabna.