Cankarjev dom

Foto: Poglejte, kako je bilo na podelitvi nagrade Slovenka leta 2023

U.C.
25. 2. 2024, 10.57
Posodobljeno: 28. 2. 2024, 13.09
Deli članek:

Letos so bralke in bralci naslov Slovenka leta dodelili Ani Petrič. Včeraj je bilo na podelitvi v Cankarjevem domu zelo slavnostno, opaziti je bilo tudi veliko znanih Slovenk in Slovencev.

MPA
Dejan Zver, Nataša Pirc Musar in Tomaž Vesel.

Po podelitvi so se zbrani povabljenci in udeleženci zabavali v prostorih Cankarjevega doma. Med njimi je blestela zvezda večera, nagrajenka, Ana Petrič, direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice. Slovenka leta 2023 že devetnajsto leto s svojimi dejanji spreminja področje socialnega varstva. Bori se za pravice starejših, za višje normative in boljše pogoje dela zaposlenih v domovih. Še predobro ve, kako je odraščati v pomanjkanju, na obrobju družbe, pa tudi, da je mogoče kljub preprekam v življenju marsikaj doseči, spremeniti in da nikoli ne smemo obupati.

Sašo Švigelj
Slovenka leta Ana Petrič in urednica Jane Melita Berzelak.

Zato danes izvaja številne aktivnosti in projekte, s katerimi pomaga starejšim. »Nekdo mora to početi! Dokler nisi star in ne rabiš pomoči, se ne zavedaš problematike starejših, ko pa se nekaj zgodi, smo lahko v veliki stiski, ker ne moremo dobiti pomoči čez noč! Ne samo, da nam manjka kadrov, oči si zatiskamo pred boleznimi in umiranjem, zato problematika starejših res postaja družbeni problem. Lovimo zadnji vlak, da nekaj spremenimo.«