"Veronika"

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno opravo

S.Č.
26. 2. 2024, 17.43
Posodobljeno: 26. 2. 2024, 18.11
Deli članek:

Slovenska predstavnica Raiven je s pesmijo Veronika nastopila kot gostja drugega polfinalnega večera Dore.

Instagram: Raiven
Raiven s pesmijo Veronika.

V drugem polfinalnem večeru Dore, priljubljenega glasbenega tekmovanja za izbor slovenskega predstavnika na Evroviziji, je slovenska pevka Raiven stopila na oder kot gostja s svojo pesmijo "Veronika". Vendar pa je njen nastop postal hitro opazen zaradi izjemno drzne in provokativne obleke, ki je sprožila burne reakcije med gledalci.

Raiven je na odru nosila modrček v obliki lista, ki je razkrival le njene bradavice, med njimi pa je bil v ospredju tudi tatu kače. Obleko je kombinirala s krilom enakega dizajna, kar je povzročilo precejšnje razprave in kritike zaradi njene provokativnosti. Za mnoge je bila ta oprava zelo nesprejemljiva in presegla meje dobrega okusa.

Pomen pesmi Veronika

Navdih za pesem "Veronika", s katero naj bi Slovenijo zastopala na Evroviziji na Švedskem, je Raiven našla v zgodovinski osebi Veroniki Deseniški, drugi ženi Fridrika II. Celjskega. Veronika je bila tudi žrtev prvega zapisanega preganjanja čarovnic na Slovenskem, kar dodaja globino in pomen pesmi.

Kljub kontroverzi glede njenega oblačenja pa je Raiven impresionirala s svojim šolanim glasom na dogodku Slovenka leta 2024, ki se je odvijal v Cankarjevem domu preteklo soboto. Njen nastop je očaral občinstvo in dokazal njen glasbeni talent ter sposobnost, da navduši množice.