Okrevanje gre dobro

Princ William spremenil celoten urnik, znane podrobnosti o stanju Kate Middleton

S.Č.
28. 2. 2024, 09.37
Posodobljeno: 28. 2. 2024, 09.37
Deli članek:

Valižanska princesa Kate Middleton je te dni v središču pozornosti, ne le zaradi svoje vloge v kraljevi družini, ampak zaradi svojega zdravstvenega stanja. V januarju je prestala abdominalno operacijo, kar je privedlo do številnih ugibanj in skrbi med njenimi občudovalci in v javnosti na splošno.

Profimedia
Princ William in Kate Middleton

Iz Kensingtonske palače so v torek potrdili, da se Kate Middleton počuti dobro in nadaljuje z okrevanjem. Tovrstne izjave iz Kensingtonske palače so sicer redke, a so z njo postregli ob sporočilu o odločitvi princa Williama, da iz osebnih razlogov odpove udeležbo na dogodku v spomin pokojnemu grškemu kralju Konstantinu II.

Njeno stanje ni povezano z rakom

Po operaciji so se pojavile govorice o možnih zdravstvenih težavah, vključno z ugibanji o diagnozi raka in Chronovi bolezni. Vse te govorice so v Kensingtonski palači odločno zavrnili. Poudarili so, da Kate želi, da njeni osebni zdravstveni podatki ostanejo zasebni in da njeno stanje ni povezano z rakom.

42-letna vojvodinja bo zaradi okrevanja odsotna z uradnih kraljevih dolžnosti vse do velike noči. Tudi princ William je spremenil svoje načrte, da bi ostal ob njej, kar kaže na njuno neomajno medsebojno podporo.

Pomoč naj bi ponudila tudi Meghan Markle

Medtem so britanski tabloidi poročali, da naj bi Meghan Markle poklicala svojo svakinjo in ji v teh težkih dnevih ponudila svojo podporo. Ker so otroci princa Williama in vojvodinje Kate trenutno na šolskih počitnicah, je družinica to priložnost izkoristila za to, da se umakne na svojo posest v Sandringhamu, kjer imajo vso zasebnost.

Zdravstvene preizkušnje so del življenja, tudi za člane kraljeve družine. Princesa in njen proces okrevanja služita kot opomnik, da je podpora družine in ljubljenih ključnega pomena v takšnih časih. Javnost in oboževalci vojvodinje Kate ohranjajo upanje in ji pošiljajo dobre želje za hitro okrevanje.

Hvaležna sta celotni ekipi

"Princ in princesa se želita iskreno zahvaliti celotni ekipi Londonske klinike, še posebej predanemu negovalnemu osebju, za skrb, ki so jo brezpogojno zagotovili. Družina Wales je hvaležna za dobre želje, ki jih je prejela širom sveta." so za konec povedali iz palače.