Zasačili so ga pri dejanju

25-letnik v Novem mestu na gozdni poti spolno napadel sprehajalko

S.R.
28. 2. 2024, 09.13
Posodobljeno: 28. 2. 2024, 09.17
Deli članek:

Novomeški policisti so aretirali 25-letnega državljana Kosova, ki je pred desetimi dnevi na sprehajalni poti spolno napadel sprehajalko.

Marko Vaupotič
Fotografija je simbolična.

Storilec je udaril 18. februarja. Takrat je malo po 17. uri na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu napadel neko sprehajalko, jo s fizično silo spravil na tla in jo spolno nadlegoval, so pojasnili novomeški policisti. Žrtev je nato izpustil, ko je opazil, da se kraju približuje skupina drugih sprehajalcev.

Policisti so prijavo prejeli naslednji dan in nemudoma pljunili v roke. Kriminalisti so prečesali kraj kaznivega dejanja in zagnali tudi vse druge aktivnosti. Napadalca so identificirali na podlagi opisa in ga 21. februarja aretirali. Gre za 25-letnega državljana Kosova, ki so ga zaradi storitve kaznivega dejanja spolnega nasilja s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta ga je poslal v pripor.

Kriminalisti s preiskavo nadaljujejo, pri čemer ugotavljajo, ali ima 25-letni na grbi še več kaznivih dejanj in ali je žrtev več. Morebitne žrtve in tudi očividce zato pozivajo, naj se zglasijo na Policijski postaji Novo mesto ali pokličejo na številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080-1200. Prijavo lahko podajo tudi kriminalistom na policijski upravi, in sicer pisno, osebno, po telefonu ali v elektronski obliki.

Na PU Novo mesto so še pojasnili, da na območju njihove policijske uprave v zadnjih letih sicer niso obravnavali podobnih primerov spolnih napadov.

Okrepili prisotnost

»V konkretnem primeru smo z intenzivno in obširno preiskavo storilca uspeli hitro prijeti in občanom zagotoviti varnost. Takoj po prijavi dogodka smo tudi okrepili prisotnost na sprehajalnih poteh v Novem mestu. Varnost občanov so zagotavljali policisti in kriminalisti, ki so naloge izvajali tudi v civilnih oblačilih, na sprehajalnih poteh so bili policisti konjeniki in vodniki službenih psov,« so še navedli policisti.

Vsem občanom svetujejo, naj ob vsakem primeru nasilja ali nadlegovanja, tudi v domačem okolju, čimprej zberejo pogum in poiščejo pomoč. Vse, ki za nasilje vedo ali so mu priča, pa pozivajo, naj se ne obrnejo stran, temveč žrtvi ponudijo pomoč in pokličejo na številko 113.