Imajo osumljenca

Upokojenko Olgo našli mrtvo ob avtocesti, pogrešana je bila več mesecev

R.T.
28. 2. 2024, 07.38
Posodobljeno: 28. 2. 2024, 07.38
Deli članek:

Nemški policisti so od letošnjega januarja, ko so prejeli prijavo o pogrešani osebi, intenzivno iskali 67-letno Olgo R., a upokojenke v resnici nihče ni videl že več mesecev. Zdaj je jasno, Olga je mrtva.

Polizei
Olgini sorodniki več mesecev niso opazili, da bi lahko bilo kar koli narobe.

Prijava, da je 67-letna Olga iz kraja Ochtrup ob meji z Nizozemsko pogrešana, je na policijo prispela konec decembra, a se je pozneje izkazalo, da upokojenke nihče ni videl že od lanskega avgusta. Olgi je bilo namreč v navadi, da s svojimi sorodniki le redko stopi v stik, zato slednji pred decembrom niti niso opazili, da bi lahko bilo kar koli narobe. Policija je nato v okviru preiskave ugotovila, da so pogrešano očividci nazadnje opazili lansko poletje, ko je v domačih krajih domnevno sedela za volanom škode octavie.

Kot poroča nemški Bild, se je policija 18. januarja za pomoč pri iskanju obrnila na javnost, pri čemer so objavili fotografijo svetlolase upokojenke, ki z nasmehom na obrazu sedi na klopci v parku. Le dva tedna pozneje so se dokopali do novih informacij, da se je namreč na dan 21. septembra lani na Olginem domačem naslovu potikal mladenič, ki ni bil nikomur znan. Izdelali so fotorobota sumljivega moškega in ga prav tako poslali v javnost. Prejšnji četrtek dopoldne je nato odjeknila tragična vest. Ob avtocesti v bližini kraja Gronau, ki je od Ochtrupa oddaljen vsega približno deset kilometrov, so našli truplo ženske, policija pa je hitro ugotovila, da gre za pogrešano Olgo. Natančen vzrok njene smrti še ni znan, a je jasno, da nemški kriminalisti primer obravnavajo kot kaznivo dejanje umora. »Preiskava je v polnem zagonu, preiskujemo vse možne scenarije,« je potrdil kriminalist Michael Reitz.

Polizei
Fotorobot neznanega moškega, ki se je septembra potikal na Olginem domu.