Intervju za CGTN

Video: Vučić kot iz topa izstrelil, da je Tajvan Kitajska

J.V.
27. 2. 2024, 21.10
Posodobljeno: 27. 2. 2024, 21.16
Deli članek:

Pred tem je srbski predsednik novinarju kitajske državne mreže dejal, da ne potrebuje več kot deset sekund, da pojasni svoje stališče do tega vprašanja.

Profimedia
Voditelja sta se v Beogradu sešla že leta 2016.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je napovedal prihod kitajskega predsednika Xi Jinpinga v Beograd. Ob tem je v znani prosrbski maniri izjavil, da je Tajvan Kitajska ter sprožil vihar v mednarodni skupnosti. "Tajvan je Kitajska in od vas je odvisno, kdaj, kaj in kako boste naredili in pika. Sami se odločate. In vedno lahko računate na podporo Srbije," je poudaril Vučić v intervjuju za China Global Television Network, ki je v lasti kitajske vlade. Pred tem je novinarju dejal, da ne potrebuje več kot deset sekund, da pojasni svoje stališče do tega vprašanja.

Kitajskega predsednika Xija je Vučić označil za "velikega srbskega prijatelja" in kot rečeno napovedal njegov ponovni obisk Beograda, kjer sta se sešla že leta 2016. "Želim zdaj pred vsemi in javno povedati, da sem letos, v letu lesenega zmaja, našega iskrenega prijatelja in velikega voditelja, ne samo Ljudske republike Kitajske, ampak rekel bi enega od najpomembnejših svetovnih voditlejev, dobil potrditev, da bo obiskal našo državo, kjer ga bomo sprejeli v najboljšem vzdušju in na najlepši možen način," je med drugim v intervjuju dejal Vučić.