Vasilij Dubkov

V Moskvi aretirali odvetnika, ki je pri iskanju trupla spremljal mamo Navalnega

J.V.
27. 2. 2024, 19.55
Posodobljeno: 27. 2. 2024, 20.00
Deli članek:

Vasilija Dubkova, enega od odvetnikov ruskega pokojnega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, naj bi v Moskvi danes prijeli zaradi "kršenja javnega reda in miru".

X
Vasily Dubkov

V Moskvi naj bi danes aretirali Vasilija Dubkova, enega od odvetnikov pokojnega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, poroča Novaya Gazeta Europa in tiskovna agencija SOTA. Dubkov je prejšnji teden spremljal mamo Ljudmilo Navalno, ko je od ruskih oblasti zahtevala vrnitev trupla. Odvetnika Dubkova naj bi prijeli zaradi "kršenja javnega reda in miru".

Medtem odmevajo besede vodje Protikorupcijske komisije Navalnega Marie Pevčih, da so dve leti potekala pogajanja o zamenjavi Navalnega, ki naj bi vključevala še dva v Rusiji zaprta Američana, na drugi strani pa ruskega agenta Vadima Krasikova, ki so ga v Nemčiji obsodili za umor nekdanjega poveljnika čečenskih upornikov v Berlinu leta 2019.

Po navedbah Pevčih so bila Pogajanja, v katerih so sodelovali tudi Američani in Nemci, 15. februarja zvečer v zaključni fazi. Naslednji dan je odjeknila vest, da je Navalni nenadoma umrl med prestajanjem 19-letne zaporne kazni v sibirski kazenski koloniji.