Alain Delon

Na domu slavnega igralca zasegli orožje

R.T.
28. 2. 2024, 07.14
Posodobljeno: 28. 2. 2024, 07.29
Deli članek:

Na domu slavnega francoskega igralca Alaina Delona so policisti zasegli 72 kosov orožja in več kot 3000 nabojev.

Profimedia
Alain Delon v filmu Samuraj.

Ker 88-letni Alain Delon ni imel veljavnega dovoljenja za orožje, so policisti prišli na njegovo posestvo v Douchy-Montcorbonu in zasegli orožje. Komu je šlo v nos, da legendarni igralec nima dovoljenja, ni znano, nekdo pa ga je moral prijaviti policiji.

Alain Delon je leta 2019 doživel infarkt in od takrat se trije njegovi otroci javno prepirajo glede skrbi za očeta, ali bolje rečeno, ker že vohajo dediščino, se prerivajo v boju za čim večji delež. Prejšnji mesec so se obregnili ob Delonovo nekdanjo asistentko in skrbnico Hiromi Rollin. Na sodišče so vložili tožbo, v kateri ji očitajo, da skuša načrtno vplivati na očeta, da bi ga odvrnila od otrok in si ga podredila.  

Alain Delon bi v svojih filmih z odločnim ukrepom ustavil takšne igrice in stvari postavil na svoje mesto. A leta so naredila svoje… Leta 2019 je v Cannesu prejel častno zlato palmo, jeseni odšel na pogreb enega svojih največjih prijateljev, prav tako izjemnega igralca Jeana-Paula Belmonda, nato pa se je umaknil iz javnosti.

Profimedia
Alain Delon v filmu Borsalino iz leta 1970.

Naštejmo nekaj najboljših filmov Alain Delona. Samuraj (1967), Rdeči krog (1970) in Policaj (1972) v režiji Jean-Pierra Melvilla, Gospod Klein (1976) v režiji Josepha Loseyja ter Nouvelle vague (1990) v režiji Jean-Luca Godarda.