Eurojackpot

Ta občina se je razveselila devet milijonov loterijskega denarja

D.K.
10. 5. 2024, 17.48
Posodobljeno: 10. 5. 2024, 17.57
Deli članek:

V sredo je bil izplačan rekordni glavni Eurojackpot dobitek 5 + 2 v višini 60 milijonov evrov. Kar 51 milijonov evrov je prejela ena od družin iz Slovenije, 9 milijonov evrov pa je bilo izplačanih na račun občine, v kateri imajo novopečeni milijonarji stalno prebivališče. Zdaj je znano, katere.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Zmagovalna kombinacija je bila vplačana prek spleta na loterija.si. V žrebu igre Eurojackpot z maksimalnim skladom 120 milijonov evrov, ki je potekal v torek, 23. aprila, so bile izžrebane zmagovalne številke 2, 3, 6, 15, 35 ter 1, 3. Zmagovalno kombinacijo sta vplačala udeleženca iz Slovenije in Nemčije ter tako vsak prejela neverjetnih 60 milijonov evrov.

Vse do zdaj ni bilo javno znano, od kod prihaja srečnež iz Slovenije, danes pa je mengeški župan Bogo Ropotar za N1 potrdil, da je rekordni dobitek zadela družina iz Mengša. “Lani nas je zadela nesreča v poplavah, zdaj pa nas je sreča,” je dodatni priliv na občinski račun za N1 komentiral mengeški župan Ropotar, ki je še dodal, da bo moral kot "dober gospodar" premisliti, kam bodo vložili loterijski denar. Kot je omenil, ga bodo del zagotovo porabili za obnovo infrastrukture in vrtcev po poplavah. 

Omenjen portal še poroča, da so v Mengšu s tem skoraj podvojili občinski proračun. Glede na zadnji rebalans namreč prihodki mengeške občine znašajo 9,473 milijona evrov.

Srečne številke na strani slovenskih udeležencev in udeleženk

Glavni dobitek Jackpot je bil sicer od začetka prirejanja igre vplačan 130-krat. Maksimalni sklad 90 milijonov evrov je bil izžreban 14-krat, po spremembi igre leta 2022 pa je bil 120-milijonski maksimalni sklad izžreban petkrat.

Loterija Slovenije, ki je tudi soustanoviteljica igre, vse od leta 2012 sodi med najuspešnejše prirediteljice igre. Tudi glede na število prebivalcev se po prejetih Jackpotih uvrščamo na 3. mesto, takoj za Finsko in Dansko. Zadnji rekordni 60-milijonski dobitek je četrti Jackpot za Slovenijo po vrsti. Poleg glavnega dobitka sta bila pri nas izžrebana še dva dobitka 5+1, vredna več kot milijon evrov, kar pomeni, da je šest prebivalcev Slovenije že postalo »Eurojackpot milijonar«.

Eurojackpot je v Sloveniji izjemno priljubljena loterijska igra, v kateri sodeluje več kot 750.000 polnoletnih prebivalcev Slovenije. Ti so od začetka prirejanja igre v Sloveniji zadeli več kot 6,58 milijona različnih dobitkov v skupni vrednosti več kot 213 milijonov evrov.