Najmlajša poročevalka iz Gaze

To je 11-letna vojna novinarka, deklica, ki ne želi molčati o grozotah Gaze

A.M.
28. 2. 2024, 12.21
Posodobljeno: 28. 2. 2024, 12.23
Deli članek:

Enajst let stara Sumayya Wushah, najmlajša poročevalka iz vojnega območja Gaze, se je pridružila novinarskim ekipam v osrčju napadov, odločena, da mora svet izvedeti vse o grozotah vojne.

X
Sumayya Wushah

Otroštvo Sumayye, deklice s sanjami, da postane novinarka, je tako kot mnogo drugim otrokom prekinila nepojmljiva krutost vojne. Ker le-ta vztraja že skoraj pol leta, in nosi krivdo za smrt preštevilnih civilistov, med njimi tudi že več kot sto novinarjev, se je Sumayya odločila, da s svojimi sanjami ne more več čakati. Svet mora izvedet o trpljenju v Gazi.

"Že pred vojno sem sanjala o tem, da bom postala novinarka, in želela sem se dokazati svetu. Moja vzornica je Shireen Abu Akleh. Naj se je Bog usmili. Želela sem delati kot ona," je povedala deklica. Abu Akleh je bila novinarska veteranka medija Al Jazeera, ki so jo izraelski ostrostrelci ubili v Jeninu. Punčka je sklenila nadaljevati njeno zapuščino, neglede na usodo, ki jo morda čaka.

»Mami in očetu ob odhodu od doma povem, da upe polagam v Boga. Ne vem, ali bom tarča med odhodom na otroško igrišče, vrnitvijo ali med snemanjem in poročanjem," je dejala deklica, ki upa, da bo nekoč spet lahko živela mirno in srečno otroštvo.