Poskus umora v Gradcu

V Porečah aretirali blaznega Benjamina, ki se je v petek znanca lotil s sekiro in nožem

R.T.
28. 2. 2024, 11.43
Posodobljeno: 28. 2. 2024, 11.53
Deli članek:

Avstrijska policija je včeraj aretirala 43-letnega moškega, ki je pretekli petek zvečer v Gradcu s sekiro in nožem napadel znanca. Izsledili so ga na avstrijskem Koroškem.

LPD Steiermark
43-letni Benjamin G. je po več dnevih na begu na varnem.

O pretresljivem primeru, ki se je v petek zvečer odvil v Gradcu, smo že potočali. Ob približno 22. uri se je na policijo obrnila razburjena ženska, ki je razkrila, da je nekdo napadel njenega 59-letnega soproga. S sekiro in nožem se ga je lotil njegov 43-letni znanec Benjamin G. ter ga porezal po glavi in vratu, a poškodbe na srečo niso bile usodne. Napadalec je pobegnil v noč, policija pa je nemudoma začela obsežno iskalno akcijo, pri čemer so javnost opozorili, da gre za nevarnega možakarja, ki je morda oborožen z nožem in šibrovko. Obstajala je tudi bojazen, da je pobegnil čez mejo v Slovenijo.

Policija je Benjamina po več dnevih na begu včeraj izsledila na območju avstrijske Koroške. Iskali so ga sicer policisti drugih evropskih držav, saj so Avstrijci za njim razpisali mednarodno tiralico. V ponedeljek naj bi ubežnika videli celo na območju Kiela na samem severu Nemčije, kjer naj bi obiskal nekega zdravnika in znanca, ki prav tako prihaja iz Gradca. Kot kaže se je nato vrnil v Avstrijo. Včeraj so ga po namigu anonimnega državljana specialci aretirali v bližini železniške postaje v Porečah (Pörtschach), dvojezičnem kraju tik ob Celovcu. Na tamkajšnjem javnem parkirišču, ki se zanimivo nahaja tik ob policijski postaji, je bilo parkirano tudi njegovo vozilo znamke Škoda fabia.

Kriminalisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje poskusa umora, saj menijo, da je napad izvedel načrtno. So pa po poročanju Kleinezeitung navedli, da Benjamin trpi za duševno boleznijo, v kateri bi veljalo iskati motiv za zločin.