Kraljjica je bila navdušena

Serija Krona: Kaj o njej menijo člani kraljeve družine

S.Č.
11. 12. 2023, 21.08
Deli članek:

Od premiere na Netflixu leta 2016 je serija Krona oboževalcem omogočila izmišljen, a fascinanten pogled v svet britanske kraljeve družine. Toda vsi se sprašujejo isto: ali so pokojna kraljica in ostali člani kraljeve družine gledali priljubljeno oddajo?

Netflix
Uprizorjeni kralj Karel s sinovoma.

In zdaj, ko so nove ter zadnje epizode serije Krona tik pred vrati, nas bolj kot kdaj koli prej zanima, kateri člani kraljeve družine bodo zadnje dele spremljali na domačih ekranih, ki bodo na platformi Netflix na voljo konec decembra.

Bi se lahko uprli gledanju izmišljene različice svojega življenja? Po mnenju Vanesse Kirby, ki je igrala princeso Margaret v prvi in drugi sezoni, ima dobre vire, ki pričajo o tem, da se je pokojna kraljica res oglasila.

V pogovoru za Harper's Bazaar je pred tem povedala: "Moj prijatelj je bil na zabavi in ni nikogar poznal, zato se je približal tej skupini, ki je govorila o seriji Krona. Eno dekle je reklo:" No, moja babica to gleda in res ji je všeč'. Počasi se mu je posvetilo, da je bila deklica Eugenie in njena babica kraljica."

Kraljica je serijo gledala preko projektorja, princa Philipa ni prepričala

Po besedah igralca Matta Smitha je pokojna kraljica ob nedeljah zvečer gledala epizode serije Krona preko projektorja. V pogovoru za NBC-jevo oddajo Today Show leta 2021 je dejal: "Slišal sem, da je kraljica serijo gledala in očitno v nedeljo zvečer na projektorju. Vem, da je princ Philip zagotovo ni."

Po besedah Matta, njegovega prijatelja, je "pomemben mož v filmskem svetu" sedel poleg pokojnega vojvode na večerji in princ Philip ga je vprašal: "Kaj delaš? Ali si vpleten v to ... kronsko stvar?" Potem ko je potrdil, da ni vpleten v serijo, je princa Philipa vprašal: "Philip, samo sprašujem se, ker imam nekaj prijateljev, ki so posneli serjo, ali si kakšnega gledal?" na kar je princ odgovoril: "Ne bodi smešen."

profimedia
Predvidevajo, da si serijo ogleda s kraljico Camillo.

Princ William serije ni gledal

Olivia Colman, ki je igrala kraljico v tretji in četrti sezoni Netflixove serije, je priznala, da se ni mogla upreti, da ne bi vprašala princa Williama če gleda serijo, ko ga je spoznala. V klepetu v oddaji The Graham Norton Show leta 2021 je rekla: "Princa Williama sem srečala na večerji in vprašal me je, kaj trenutno počnem, preden je hitro dodal: 'Pravzaprav vem, kaj počneš.' Bila sem tako navdušena in sem vprašala: "Ali si gledal serijo?" Njegov odgovor je bil odločen: "Ne" vendar zelo očarljiv in zelo prijazenje dodala Olivia.

Princ Harry pravi, da serija ohlapno temelji na resnici

Princ Harry je končno prekinil molk glede tega, ali gleda serijo Krona, med nastopom v oddaji The Late Late Show z Jamesom Cordenom februarja 2021. Čeprav ni povedal koliko časa je gledal, se zdi, da je bil vojvoda s serijo precej seznanjen. "Je izmišljeno. Vendar ohlapno temelji na resnici," je dejal.

profimedia
Camilla je nad serijo navdušena.

Kralj Karel in kraljica Camilla

Camillin bratranec, Ben Elliot, je razkril, da uživa v gledanju programa, zato je velika verjetnost, da se ji je ob priložnosti pridružil tudi kralj Karel. Kot poroča Vanity Fair, je dejal, da je oboževalka serije, vendar je dodal, da se "ni prav veselila prihodnjih delčkov". Njen lik je bil namreč predstavljen v tretji sezoni, igra jo Emerald Fennell, kot prvo dekle princa Charlesa, ki se na koncu poroči z Andrewom Parkerjem Bowlesom po posredovanju kraljeve družine.

Sarah, vojvodinja Yorška je več kot navdušena

Čeprav v Netflixovi drami nastopa le kot stranski lik, je Sarah, vojvodinja Yorška, lansko leto priznala, da je bila nad serijo navdušena in da je všeč, da je bila vključena njena poroka leta 1986 s princem Andrewom. "Meni se je zdelo čudovito posneto. Kinematografija je bila odlična," je novopečena babica povedala o seriji v intervjuju za US Weekly in dodala, da je bila tudi velika oboževalka ene od drugih Netflixovih velikih serij. "Bridgerton serijo sem tako oboževala, da sem ga namenoma dvakrat gledala. Obsedena sem z njo."

Princesa Eugenie je zelo ponosna na serijo

Princesa Eugenie je že razkrila, da je zelo ponosna, da lahko gleda serijo Krona. Klepet z HELLO! prej je dejala: "Posneto je čudovito. Glasba je čudovita, zgodba je čudovita. Počutiš se zelo ponosno, ko gledaš. Ne morem govoriti v imenu vseh, a tako sem se počutila, ko sem jo gledala." Priznala je tudi, da bi si sčasoma želela, da bi jo Kate Beckinsale igrala v vseh prihodnjih kraljevih priredbah.

Princesa Anne presenečena nad poustvarjanjem njenih pričesk

Princesa Anne, kraljičina edina hči, je v intervjuju za ITV-jev dokumentarec Anne: The Princess Royal at 70 razkrila, da si je v preteklosti ogledala nekaj epizod. Z izpovedjo igralke Erin Doherty, da je za poustvarjanje kraljevega značilnega pričeska trajalo več ur.

"Pravzaprav sem prejšnji dan prebrala članek o seriji, igralka je spregovorila o tem, kako dolgo je trajalo, da so si uredili pričeske, kot jih nosim jaz. In razmišljam, kako so si sploh lahko vzeli toliko časa?' Mislim, vzame mi 10 ali 15 minut." je za konec dodala princesa Anne.