Luka Basi

Glasbenik že tretjič razprodal Križanke

K.M.
17. 9. 2023, 20.57
Posodobljeno: 18. 9. 2023, 12.35
Deli članek:

Priljubljeni Luka Basi je v petek poskrbel za večer poln presežkov, o katerem se bo še dolgo govorilo. Zakaj? Preverite v prispevku!

Jaka Bizjak/Neo Visuals
"Kar bo ostalo za vedno v mojem spominu, je tisti občutek povezanosti z občinstvom, ko so vsi v enem glasu prepevali pesmi z mano."

Če so bile pred leti Križanke za Luko Basija sanje, so danes zagotovo realnost. Koncertno prizorišče je v petek namreč že tretjič v svoji karieri razprodal, odzivi pa so tudi tokrat predvsem pozitivni. Spektakel duetov je poskrbel za številna presenečenja, pa tudi glasbene presežke in ne nazadnje čustva, saj se je glasbenik na koncu na odru razjokal, med običnostvo pa vrgel tudi svoje superge in s tem razveselil neznanega oboževalca oziroma oboževalko. 

Jaka Bizjak/Neo Visuals
Jole in Luka se na odru odlično ujameta.

Jaka Bizjak/Neo Visuals
Križanke so priljubljeno koncertno prizorišče tako za Luko kot tudi Danijelo.

Navdušenja pa po prespani noči ne more skrivati niti vedno 110 % osredotočeni pevec, ki nam je zaupal. "Po prespani noči in po vseh teh neverjetnih trenutkih na odru je občutek fantastičen. Adrenalin morda popusti, a v srcu ostaja tista neopisljiva energija in toplota, ki jo deliš z občinstvom in gosti." Slednjih pa je bilo tudi letos veliko. Nekateri razkriti že vnaprej, spet drugi nepričakovani. Luki so se letos na odru pridružili Danijela Martinović, Ansambel Modrijani, Lidija Bačić, Jole, Zlatko Pejaković, Natalija Verboten, Tara (nekdanja pevka Karme), Tilen Lotrič, Davor Borno, ženski pevski zbor Karantanija in presenečenje večera, mega priljubljeni Tik Tok zvezdnik in vplivnež, ki ga obožuje celotna nekdanja skupna država, Američan Justus Reid. Seveda je Justus svoj nastop tudi posnel in le v nekaj urah presegel 200 tisoč ogledov ter si prislužil pozitivne odzive tako s strani držav nekdanje skupne države kot tudi s strani svoje domače države. Na  klavirju pa ni manjkal niti Raay, ki je zaslužen za večino glasbe Lukovih pesmi. 

"Vsak koncert je zame posebno doživetje. Čeprav sem v Krizankah že nastopal, je vsakič nekaj nepričakovanega, nekaj novega. Tokrat so bili z mano na odru res izjemni umetniki. Vsak izmed njih je prinesel svojo edinstveno energijo in skupaj smo ustvarili res nepozabno noč," pravi Luka. 

Jaka Bizjak/Neo Visuals
Glasbenik je že tretjič razprodal Križanke.

Jaka Bizjak/Neo Visuals
Občinstvo je neverjetno sprejemalo vsa presenečenja.

Publika je norela

Ob tem zatrjuje, da težko izbere le en vrhunec petkovega večera, saj je bil prav vsak trenutek zanj nekaj posebnega. Zagotovo pa so svoje naredili ravno dueti in nepričakovane zgodbe, zaradi katerih je publika dobesedno norela. Če izpostavimo le nekatere: Hrvaška zvezdnica Danijela Martinović je bila napovedana kot gostja, a je številne presenetilo, da je na oder stopila ravno pri pesmi Danas. Ko so Modrijani na oder stopili in z vokalnim presežkom zapeli Lukovo uspešnico Seko moja, se je v Križankah zgodil neverjetni čustveni odziv publike. Skupaj so zapeli še pesem Istrijanko ružo moja, nato pa je Luka presenetil tudi njih in iz nič začel peti slovensko narodno pesem V dolini tihi, katere najbolj znana priredba je v izvedbi Ansambla Lojzeta Slaka. Ob tem ne pretiravamo, če rečemmo, da se je občinstvu dobesedno zmešalo.

Jaka Bizjak/Neo Visuals
Modrijani so poskrbeli za vokalni presežek in odpeli pesmi Seko moja in Istrijanko ruža moja.

Jaka Bizjak/Neo Visuals
Luka je Modrijane presenetil in z njimi odpel legendarno v Dolini tihi - občinstvo je norelo.

Hrvaški glasbenik Jole je prav tako poskrbel za enega izmed najbolj čustvenih trenutkov. Ravno Jole je tisti, ki je Luki dal priložnost, ko je bil ta v javnosti še popolnoma neznan, saj sta skupaj že pred leti pripravila duet Nisam ja od jučer. Na odru se je dobesedno čutila njuna naklonjenost, kar pa je nagradilo tudi občinstvo. Piko na i pa sta Luka in Lidija Bačić v Križankah dala tudi svoji veliki uspešnici Solo, ki sta jo na odru zapela v nekoliko bolj rock različici. 

Jaka Bizjak/Neo Visuals
Jole je poskrbel za enega izmed bolj čustvenih nastopov.

"Kar bo ostalo za vedno v mojem spominu, je tisti občutek povezanosti z občinstvom, ko so vsi v enem glasu prepevali pesmi z mano, ter tisti magični trenutki z gosti, ko smo združili glasove in ustvarili nekaj res posebnega. In odzivi ljudi … sporočila ne prenehajo deževati. Lepo mi je," pa o vseh neverjetnih trenutki še pravi Luka. 

Več fotoutrinkov večera najdete v fotogaleriji: