Nenapovedan obisk

Zvezdana Mlakar: Nisem se prvič “srečala” z medvedom, tako blizu moje kuhinje pa še ni bil

D.K.
17. 9. 2023, 11.17
Posodobljeno: 17. 9. 2023, 11.24
Deli članek:

Zvezdana Mlakar je z uporabniki družbenih omrežij delila vtise o bližnjem srečanju z medvedom.

FB Zvezdana Mlakar
Zvezdano Mlakar je obiskal medved

Zvezdana Mlakar, slovenska gledališka in filmska igralka ter televizijska voditeljica, je včeraj na Facebooku objavila zapis, v katerem je opisala bližnje srečanje z nenapovedanim gostom, medvedom.

Kot je zapisala, je med urejanjem okolice njene hiše, zaslišala pasji lajež, nakar je zagledala rjavega kosmatinca. »Oooooo, sem imela obisk! Je prišel poseben gost, medved,« je navedla.

Pasji lajež napovedal obisk medveda

»Sem sama doma, pred hišo sem urejala rože, zadaj pa so moji pasji čuvaji ponoreli, lajali so kot nori. Pa sem šla pogledat, kaj za “ en ferajn” je to. In zagledam to puhasto, temnorjavo “ pošast”, kako teče za največjim psom, kar po stopnicah! Potem sem tekla tudi jaz, direktno v hišo. Psi so še kar lajali, jaz sem klicala sina, ki mi je poslal posnetek, kmetijo imamo zavarovano tudi s kamerami in tukaj je slika,« je dogajanje povzela Mlakarjeva.

arhiv uredništva
Zvezdana Mlakar

Mi živimo z medvedi in nisem ga srečala prvič  

»Vsenaokrog imamo travnike ograjene z električnimi pastirji, torej se je medved pošteno zmotil. Čez nekaj časa so se psi umirili, očitno je kosmatinec našel izhod v gozd. Ja, mi živimo z medvedi. Me je bilo strah? Ja, sem tulila, ampak smrtno strah pa me ni bilo,« je dodala.

Kot je pojasnila, to ni bilo njeno prvo srečanje z rjavim kosmatincem. »Nisem se prvič “ srečala” z medvedom, tako blizu moje kuhinje pa še ni bil. Ni izgledal lačen in znerviran, imam občutek, da je še bolj mladenič, ali mladenka. Ker pa nimamo okoli hiše nobenih smeti, ostankov hrane, ga tudi prav posebej ne zanimamo. Tudi osli, lame in koze se ga očitno niso prestrašili. No, pa imam lep spomin,« je sklenila.